— Men beløpet kan også bli høyere, sier kvinnens bistandsadvokat, Nina G. Sandnes i Kluge Advokatfirma.

Det var opprinnelig advokat Harald Kobbe ved samme advokatkontor som først avdekket saken. Han fikk Bergen overformynderi til å trekke hjelpevergestatusen til mannen. På vegne av kvinnen anmeldte han også den 68 år gamle investeringsrådgiveren.

- Gledelig for kvinnen

Sandnes har nå overtatt saken.

— Jeg har ikke fått orientert min klient ennå, men det er ingen tvil om at tiltalene er gledelig for henne. Tiltalens omfang viser at det var grunnlag for det hun fortalte til BT i oktober 2004, sier hun.

En av Sandnes viktige oppgaver er å beregne kvinnens erstatningskrav før rettssaken. Mannen er tiltalt for grovt underslag og bedrageri av til sammen ca. tre millioner kroner. 480.000 av dette beløpet fikk kvinnen tilbake da tre pantobligasjoner ble tilbakeført til henne.

Fratrukket disse pengene mener kvinnen at hun fortsatt mangler minst 2,5 millioner kroner. Dette blir da det minste erstatningskravet Sandnes vil legge frem på vegne av sin klient.

— Men kravet vil trolig bli høyere. Det er jo betydelig strengere krav til bevis for politiet i straffesaker enn det er for sivile erstatningskrav, sier hun.

- Jeg har god samvittighet

68-åringens forsvarer, advokat Helge Hansen, vil ikke kommentere saken før han har fått snakket med sin klient.

Da BT traff den nå 68-årige mannen i oktober 2004, sa han at han hadde «verdens beste samvittighet».

— Jeg har handlet for henne, kjørt henne til lege, hjulpet henne med ubetalte regninger, inkassokrav og utleggsforretninger. Hun har til og med bodd hjemme hos meg noen dager. Dette har jeg gjort uten å få fem øre. Selv om jeg måtte bruke arbeidstiden, sa han.

Om en av fullmaktene sa han dette:

— Hun skulle på institusjon, og var redd pengene skulle bli tatt fra henne. Jeg var meget betenkt på å gjøre dette. Meningen var å betale regninger for henne. Jeg brukte den ikke.