• Vi prioriterer særlig å få mer penger til barn og unge og på helse og sosial, sa SVs gruppeleder Ragnhild Hedemann etter onsdagens forhandlingsmøte med Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre.

— Vi har gjennomgått en del problemstillinger og det gjør at vi finner grunn til å gå videre i forhandlingene, sa Aps gruppeleder Terje Ohnstad.

Før de kom så langt hadde de såkalte byrådspartiene akseptert SVs utgangskrav om en skriftlig garanti på blant annet bygging av 25 flere boliger til hjemmeboende psykisk utviklingshemmede innen 1.1.2004 og bruk av ti millioner bompengekroner til forlenging av trolleybusslinjen til Fyllingsdalen.

Før forhandlingene startet krevde SV også flere rammetimer til skolen og flere stillinger til barnehagene og i barnevernet. Partiet ville fjerne flere hundre parkeringsplasser i sentrum og bruke inntektene til parkeringsselskapet for å redusere busstakstene i Bergen med to kroner. Partiet krevde også full stopp i konkurranseutsetting og salg av kommunale bedrifter og at bykassene skulle dekke årets underskudd til bydelene over tre år.

Hvilke av disse kravene partiet har forlatt etter første forhandlingsmøte vil Hedemann ikke uttale seg om. Neste forhandlingsmøte skjer torsdag klokken 15.00. Da skal byrådspartiene svare på SVs krav.

-Jeg har tro på en løsning dersom begge parter legger godviljen til, sier Terje Ohnstad.

Første møte: Byens fremste politikere samlet seg i går til første forhandlingsmøte om budsjettet. Neste uke skal byrådspartiene svare på SVs krav om mer penger til barn og helse. (Foto: Gunnar Wiederstrøm)