— Det er en skjerpende omstendighet at kvinnen var hjelpetrengende og uten mulighet til å forsvare seg selv, sa aktor i sin prosedyre i formiddag.

Påtalemyndigheten legger også vekt på at det må oppfattes som ekstra skremmende å bli utsatt for en slik handling av en omsorgsperson.

Se innslag på btv

- Ba om gift

Den 64 år gamle kvinnen fra Bergen som er tiltalt for forsøk på overlagt drap på sin mor, erkjente ikke straffskyld da saken mot henne startet i Bergen tingrett mandag.

Ifølge den 64 år gamle kvinnen ba moren om å få gift samme natt som hun skal ha blitt forsøkt drept.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ha presset en pute over ansiktet hennes i påsken i fjor. Deretter skal hun ha helt klorin i halsen på den gamle kvinnen. Da politiet kom til leiligheten der de to kvinnene bodde, hadde datteren avsluttet kvelningsforsøket.

Under sin forklaring i retten mandag, sa 64-åringen at både hun og moren hadde drukket mye den aktuelle dagen. Hva som skjedde er derfor svært uklart for henne.

Tiltalte forklarte at hun ved 12-tiden natt til 25. mars pratet med sin sønn i telefonen. Etter dette husker hun ikke mer før hun sto med en pute i hånden inne på morens soverom. På dette tidspunktet ba moren ifølge 64-åringen om å gi henne gift. Tiltalte understreket i sin forklaring mandag at hun ikke kunne huske å ha hatt noen befatning med klorinen hun er tiltalt for å ha gitt moren.

Hjerneslag 88-åringen døde verken av klorinen eller kvelningsforsøket, men derimot av hjerneslag noen dager senere.

Forsvareren, advokat Aasmund Sandland, karakteriserer handlingen som et skrik om hjelp og mener kvinnen bør frifinnes for den alvorlige tiltalen.

— Tiltalen er basert på tiltaltes egne utsagn mens hun hadde en promille på mellom 2 og 3, sa Sandland, som viste til den innsatsen tiltalte hadde gjort gjennom over 20 år med å ta seg av sterkt pleietrengende foreldre.