INGUNN RØREN

Den 22 år gamle mannen som hadde samleie med 13-åringen, har erkjent at han burde ha forstått hvor ung jenten var. Den 13 år gamle jenten var sterkt beruset da hun hadde samleie med 22-åringen utenfor en barneskole, midt på vinteren i fjor. Jenten har hatt store problemer etter overgrepet, og føler at den voksne mannen utnyttet hennes beruselse.

Konstituert statsadvokat Jarle Golten Smørdal la i går ned påstand om at 22-åringen dømmes til fengsel i to år og fire måneder, hvorav ti måneder er ubetinget. Jentens bistandsadvokat la ned påstand om at han må betale 13-åringen oppreisning begrenset oppad til 70.000 kroner. Dom i saken faller onsdag.

13-åringen og hennes 14 år gamle venninne møtte den tiltalte 22-åringen og hans jevnaldrende kamerat tilfeldig. Mennene ga jentene sprit, og etter kort tid hadde de samleie med de mindreårige, sterkt berusede jentene. Samme kveld, da de berusede jentene kom hjem, varslet moren til 14-åringen politiet. Mennene ble pågrepet da de kom hjem til hybelhuset. Begge erkjente straffskyld for å ha hatt samleie med mindreårige. 22-åringens kamerat skulle ha fått sin sak pådømt i forhørsretten, men han har stukket av.

22-åringen innrømmet i retten at han burde ha skjønt at jenten ikke var 16 år, slik hun sa. Av mannens forklaring kom det frem at han hadde møtt jenten omtrent et kvarter før samleiet, og at de to knapt hadde vekslet et ord.

13-åringen har hatt store problemer etter samleiet, blant annet fordi hun er blitt mobbet av andre barn.