Bistandsadvokat Hege Falch krever på vegne av jenten opptil 150.000 kroner i erstatning.

Jenten, som nå er 16 år, ble påført en seksuelt overførbar sykdom og måtte ha psykologhjelp i flere måneder etterpå.

Påtalemyndigheten mener den 24 år gamle kvinnen, og de to brødrene på 20 og 28 år, gjennomførte en ren gjengvoldtekt mot en nærmest bevisstløs mindreårig.

Kvinnen og den eldste av brødrene var gift da drikkelaget fant sted i en kystkommune utenfor Bergen i mars 2002.

— De var flere sammen

— Påstanden skyldes den alvorlige tiltalen. De var flere personer sammen, jenten var mindreårig - og hun er påført en seksuelt overførbar sykdom, sier aktor, statsadvokat Randi Gabrielsen til Bergens Tidende.

For voldtekt ble straffenivået skjerpet i 2000, og utnyttelse av personer i hjelpeløs tilstand ble lagt inn under voldtektsbestemmelsen.

— Det tar en stund før dette ses i rettspraksis, men påstanden er i tråd med denne skjerpelsen, sier statsadvokaten.

Forsvarer for den tiltalte 28-åringen, advokat Jon Håkon Hegdahl, er overrasket over at statsadvokaten ønsker hans klient fengslet så lenge.

— Det er en streng påstand. Det er vanskelig å finne sammenliknbare saker i rettspraksis. Men etter en gjennomgang av andre saker, er alle forsvarerne enige om at fire år er for mye, sier Hegdahl, som krevde sin klient frifunnet.

- Skubbet inn på rommet

Forsvarer for kvinnen, advokat Arild Dyngeland, krevde også sin klient frifunnet.

— Jeg oppfatter aktors påstand som i overkant streng ut fra rettspraksis i tilsvarende saker, også etter lovendringen i 2000, sier han.

Den fornærmete jenten var 15 år da hun skal ha blitt skjenket sanseløst full. Hun hevder hun ble skubbet inn på soverommet, og husker deretter seksuell omgang med 20-åringen. Alle de tre tiltalte erkjenner imidlertid seksuell omgang med jenten, men hevder hun samtykket. De trodde hun var over 16 år, og at de ikke gjorde noe straffbart.

Dommen i Nordhordland tingrett ventes i neste uke.