I retten forklarte 15-åringen at han hadde drukket en del den kvelden ugjerningen skal ha skjedd. Sammen med en tredjeperson kom han sent på natten til tiltaltes leilighet. Etter en stund ble de to alene igjen.

Den mindreårige gutten forklarte at han bad om hodepinetabletter like før han skulle gå fordi han ville unngå å bli dårlig dagen etter.

— Så ble alt svart, sa han i retten.

Morgenen etter skal 15-åringen ha våknet «fastteipet som en ball» uten å huske noe av det som hadde skjedd.

Måtte klippe seg løs

I retten forklarte han at han måtte bruke alle kreftene sine på komme seg løs. Teipen var så kraftig at han måtte bruke tang for å klippe seg løs.

Ifølge bt.no sin reporter ser 15-åringen ut til å ha det tøft i vitneboksen.

Den tiltalte 25-åringen nekter straffskyld og stiller seg helt uforstående til det 15-åringen forklarer.

I retten i dag hevdet han at mobilbildene som eksisterer av det angivelige overgrepet må være manipulert. 25-åringen hevdet at det var et komplott mot ham, uten at han kunne se noen grunn til at noen skulle gjøre dette mot ham.

– Det er en alvorlig tiltale. Den gjelder et forhold som har en strafferamme på 21 år, og tiltalen er derfor tatt ut på ordre fra Riksadvokaten, sier statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen natt til 18. mai i fjor ha gitt innsovingstabletter eller annet bedøvende middel til unggutten. Deretter skal han ha båret ham inn på et soverom og tapet armene hans fast til anklene.

– Synes tiltalen er grotesk

Også øynene skal ha blitt dekket med tape. Deretter skal mannen ha voldtatt den sovende gutten som ikke var i stand til å motsette seg handlingen. Han skal også ha dokumentert overgrepet ved bilder på sin mobiltelefon.

– Min klient er nokså skremt over tiltalen og stiller seg helt uforstående til den. Han har ikke utført det som står beskrevet og synes det er helt grotesk, sier mannens forsvarer Odd Arild Drevland.

– Kan ikke bevise

Forsvareren er kritisk til politiets bevis i saken og mener mobilbildene ikke kan bevise at en voldtekt har funnet sted og hvem som eventuelt skal ha gjort det. Han viser til at det var fest i huset.

– Vi er overrasket over at det er tatt ut tiltale for voldtekt. Det må i så fall påtalemakten kunne bevise, sier Drevland.

15-åringens bistandsadvokat Kjell Steinsbø var ikke tilgjengelig for kommentar i dag. Det er satt av tre dager til saken.