Drosjesjåførens liv ble lagt i ruiner da kvinnen anmeldte en angivelig voldtekt i oktober 1999. Hun kunne knapt gjøre rede for hvilke overgrep hun skulle ha vært utsatt for. Men mente bestemt at det skulle ha skjedd i en bil, og at det var drosjesjåføren som utførte overgrepene. Dermed ble den 30 år gamle drosjesjåføren siktet av politiet for voldtekt. Først da sædflekkene på kvinnens klær ble DNA-testet, ble det klart at han umulig kunne være gjerningsmannen.

— Denne saken har påført min klient store personlige problemer. Familien hans holdt på å gå i oppløsning, og han har ikke klart å kjøre drosje etter disse anklagene, sier 30-åringens advokat, Bjørn Meltzer.

Drosjesjåføren krever kvinnen for 130.000 kroner for tort og svie. Partene møttes torsdag i Forliksrådet i et forsøk på å komme til enighet, men forhandlingene førte ikke frem.

— Kvinnen erkjenner fortsatt ingen erstatningsplikt, så nå blir det full behandling i Bergen tingrett, sier Meltzer.

Han legger til at erstatningskravet mot kvinnen kan bli høyere når partene møtes i Bergen tingrett.

— Denne saken er prinsipielt viktig. Urettmessige anklager om seksuelle overgrep er noe av det verste en person kan bli beskyldt for. Min klient tar fortsatt saken veldig tungt, sier Meltzer.