Firmaet mener å kunne dokumentere at anleggsarbeidet har ført til en omsetningssvikt på over én million kroner. Det er ikke småpenger for en bedrift med bare tre årsverk.

— Rett og rimelig

Dekk-mester’n har engasjert advokatfirmaet Jareld for å kreve erstatning fra kommunen.

«Etter vår oppfatning er det ikke mer enn rett og rimelig at vår klient får en erstatning på minimum kr. 500.000 slik at det totale tap begrenses noe,» heter det i et brev til kommuneadvokaten.

En rekke firmaer er blitt hardt rammet av anleggsarbeidet, som bt.no meldte i november i fjor:

Blant firmaene som har sett seg tvunget til å legge ned, er Fargerike Minde og Wergeland jernvare.

— Tar levebrødet fra oss

Eierne av Dekk-mester’n var fortvilet allerede for et år siden:

- De tar levebrødet fra oss, sa Torhild og Bjørn Skram Hansen, med klar adresse til Bybanekontoret.

Det er ikke enkelt å selge dekk i en gate som blir stengt for biltrafikk.

— Annenhver kunde klager over manglende skilting og informasjon. Vi er helt avhengig av at de kommer frem til oss. Gang på gang har vi ringt Bybanekontoret og bedt om skilting for omkjøring til Bjørnsons gate, men vi møter veggen, sa ekteparet, som nå altså velger å ta rettslige skritt.

Frustrasjon

Da bt.no meldte om konflikten i fjor, sa Informasjonsrådgiver Rune Jensen ved Bybanekontoret at han godt kunne forstå frustrasjonen blant butikkeierne.

— Men de visste tidlig at Bybanen kom, og hva som skulle gjøres. Vi kan ikke la være å bygge Bybanen. Det er det vi er satt til. Men vi kan bistå med å sikre tilkomst, sa Jensen.

Kommunen har tidligere avvist forespørsler om erstatning til næringsdrivende langs traséen. Dekk-mester'n fremmet kravet sitt 25. september, men har ennå ikke fått svar fra kommuneadvokaten.

Bør kommunen erstatte tapene til butikkeiere langs traséen? Si din mening i feltet under!