— Den lille jenten har vært utsatt for to grove krenkelser. For det første har hennes biologiske far prøvd å drepe henne, og i tillegg har han frarøvet henne sin mor. Jeg frykter at jenten vil få en svært vanskelig oppvekst, og derfor mener jeg at en samlet oppreisning fra gjerningsmannen på 4-500.000 kroner vil være rimelig, sier bistandsadvokat Knut Harald Braathen til Bergens Tidende.

Hanne Kristine Olsen (29) ble brutalt meid ned på en parkeringsplass i Olsvik den 27. juli i fjor. Den da tre uker gamle datteren hennes ble slengt ut av barnevognen, og påført livstruende skader. Babyens tante klarte med nød og neppe å kaste seg unna bilen.

Braathen er bistandsadvokat både for det lille jentebarnet og hennes tante, som var øyenvitne til den grusomme handlingen.

Skulle retten gi Braathen medhold i erstatningskravet, vil det i så fall bli et av norgeshistoriens høyeste oppreisningsbeløp. Til sammenligning ble de to drapsdømte i Baneheia-saken hver dømt til å betale de etterlatte 200.000 kroner i oppreisning.

Kravet om nær en halv million i erstatning til babyen, gjelder bare den såkalte oppreisningserstatningen.

— Alle krav for babyens fremtidige økonomiske tap vil bli rettet mot forsikringsselskapet som bilen var forsikret i. Men det er umulig å ta stilling til et nøyaktig beløp før vi vet hvilke skader og begrensninger jenten vil få i fremtiden, sier Braathen.

Forsikringsselskapet har muligheten til å kreve beløpet tilbake av 40-åringen gjennom et sivilt søksmål.

Braathen vil også reise krav om oppreisningserstatnig til babyens tante dersom 40-åringen blir tiltalt for drapsforsøk også mot henne.

40-åringens forsvarer, advokat Odd Drevland, ønsket i går kveld ikke å kommentere Braathens utspill.