Ved ett tilfelle jobbet ansatte ved Mildevegen bofellesskap i sommer åtte vakter i strekk — to og et halvt døgn - uten hvile eller fri.

I går ble bofellesskapet på papiret stengt for brudd på arbeidsmiljøloven. Men etter et krisemøte opphevet Arbeidstilsynet stengningsvedtaket igjen.

— Av dette må vi lære at rutinene må bli bedre når bofellesskap og andre institusjoner bruker overtid. Dette må rapporteres til verneombudet i bydelen, slik at man er klar over det, sier Eli Tysnes, konsernhovedverneombud for ansatte i Bergen kommune.

To timers møte

Hun sier slik informasjon ikke må bli hemmeligheter «innenfor husets fire vegger».

— Man kan ikke vente til situasjonen er ute av kontroll, slik det var her i sommer, sier Tysnes.

Like før klokken 19 i går kveld kom representanter for bofellesskapet, bydelen, Arbeidstilsynet og Norsk Kommuneforbund ut fra kjelleren i Mildevegen 119 på Hjellestad. I et nærmere to timer langt møte ble vaktlister og bemanningssituasjonen drøftet. Og alle parter var enige om at situasjonen nå er akseptabel.

Det var hovedverneombud i Ytrebygda, Gina Stenhjem, som krevde bofellesskapet stengt etter å ha avdekket bruk av trippelvakter senest 5. oktober. Hun mener situasjonen for de ansatte var uholdbar, og krevde tiltak. Hun fikk ikke informasjon som var egnet til å berolige. Hun varslet stengning klokken 15 i går, etter å ha utsatt fristen et døgn.

Tar selvkritikk

Bydelsdirektør Kjersti Skaar i Ytrebygda tar selvkritikk for at situasjonen kom overraskende på bydelen.

— Vi har også et ansvar for å hente inn slike opplysninger. Situasjonen har vært uholdbar, men bemanningen er nå på plass, sier hun.

Hun er ikke enig med verneombudet i at situasjonen krevde stengning og mener dessuten sosialtjenesteloven beskytter beboerne mot en slik situasjon.

Leder ved bofellesskapet Roald Holsen bekrefter at forholdene var problematiske i sommer.

— Etter 5. oktober har vi ikke hatt noen doble vakter, og vi skal nå aktivt jobbe med bemanningssituasjonen, sier han.

Om to uker må bofellesskapet overfor Arbeidstilsynet presentere vaktlister, rutiner for rapportering om overtid og plan for å rekruttere - og beholde - ansatte.