• For meg er ikke det viktigste at den drapstiltale får fengselsstraff, men at han mister førerkortet, sier moren til trafikkdrepte Bjørn Ashish Gjerde.

Aktor Rudolf Christoffersen la i går ned påstand om 20 måneder fengsel for 22-åringen som er tiltalt for uaktsomt drap, etter å ha kollidert i over 160 kilometer i timen i 70-sonen i Straumeveien.

Bjørn Ashish Gjerde omkom i kollisjonen i juni i fjor. Moren hans, Dagrunn Gjerde, var i går mest opptatt av aktors krav om at 22-åringen skal være uten førerkort i fem år.

— Jeg håper det blir slik. Kanskje han etter fem år bedre forstår alvoret i å ha spreke biler og kjøre fort, sier Gjerde.

22-åringen har innrømmet straffskyld for bildrapet på kameraten. Hans forsvarer ba om at retten dømmer ham på mildeste måte.

— Jeg antydet i retten at ett år ubetinget fengsel kan være en passende straff. I forhold til førerkort må det tas hensyn til at han er bilmekaniker, og derfor har et særskilt behov for å kunne kjøre bil, sier forsvarer Ingvar Baug Frostad.

Krevde lappen tilbake

Den drapstiltalte mistet førerkortet umiddelbart etter den fatale trafikkulykken, men gikk rettens vei for få det tilbake.

— Det var et sjokk å høre at han forsøkte å få førerkortet tilbake. Det var ikke lenge etter ulykken heller, sier moren til den drepte.

22-åringen fikk avslag på kravet om å få kjøre bil igjen, men påkjærte til Gulating lagmannsrett. Også der ble han avvist.

— Det virket som om han ikke forsto hva han hadde gjort. At han forsøkte å få tilbake førerkortet var en voldsom belastning for oss, som var i stor sorg, sier Gjerde.

- 300.000 kroner for mye

Moren er fortsatt sterkt preget av å ha mistet sønnen i den voldsomme trafikkulykken i juni i fjor.

— Å miste et barn er det verste man kan oppleve i livet. Jeg synes det er vanskelig å komme meg videre. Samtidig synes jeg synd på ham som kjørte. Han har det sikkert vondt, sier Gjerde.

Aktor la i går ned påstand om at moren og samboeren til den trafikkdrepte begge skal få 150.000 kroner i erstatning fra den tiltalte 22-åringen.

— Kravet på 300.000 mener vi er for høyt i forhold til rettspraksis, sier advokat Ingvar Baug Frostad.

Dom faller i Bergen tingrett i dag.