— Vi kunne lagt listen enda høyere, men mener at dette beløpet er i tråd med rettspraksis, sier advokat Alf Johan Knag til Bergens Tidende.

Han representerer Ranveig Thorsen og hennes datter Karen Kristiansen. De to kvinnene saksøker både lokalavisen og en leserbrevskribent for ærekrenkelser.

— Askøyværingen kunne løst denne saken for lenge siden. Det virker ikke som avisen tar inn over seg hva de har gjort, sier Knag.

- Total svikt

I vår avslørte BT at en umyndiggjort kvinne tapte et sekssifret beløp da tomten hennes ble solgt langt under reell markedsverdi. Askøy overformynderi vedgikk at deres rutiner hadde sviktet under salgsprosessen, og har tilbudt kvinnen erstatning.

Den 20. mai trykket Askøyværingen et leserbrev med grove beskyldninger mot Karen Kristiansen og Ranveig Thorsen. Mor og datter har begge fungert som verger for den umyndiggjorte kvinnen.

— De uriktige beskyldningene i lokalavisen har vært svært krenkende og stigmatiserende for mine klienter, sier Knag.

Pressens Faglige Utvalg har beskrevet innlegget som «et oppsiktsvekkende og skremmende eksempel på total svikt i redaksjonelle kontrollrutiner.»

- Gjort det vi kunne

Vergene ber retten fastsette et erstatningsbeløp oppad begrenset til 400.000 kroner fra Askøyværingen. Redaktør Rolf Erik Veland kreves personlig for 100.000 kroner. Det samme krever de fra leserbrevskribenten, Per Midtøy.

— Jeg har ikke mottatt noen stevning, og vil ikke gi noen kommentar før jeg har sett papirene, sier Midtøy.

Askøyværingens redaktør ønsker heller ikke å kommentere søksmålet.

— Vi mener vi har gjort det vi kunne for å bøte på skadene. Derfor har vi tidligere avvist alle krav om erstatning, sier Rolf Erik Veland.