— Det som gjør overgrepene spesielt grove er at han også tok bilder som i noen tilfeller er sendt til en annen person. Man vet ikke om disse bildene er sendt videre igjen, og om de kan bli lagt ut på nettet i fremtiden, sier Ingelin Morken Gundersen, bistandsadvokat for to av jentene.

Hun krevde 100.000 kroner for hver av sine klienter. To andre krevde samme beløp, mens de to siste krevde henholdsvis 120.000 og 50.000 kroner av mannen som er utdannet jurist.

Han begikk overgrepene i 2003 og 2004, og har erkjente straffskyld for hele tiltalen.

- Under falskt flagg

Bistandsadvokatene la også vekt på aldersforskjellen mellom jentene og mannen. De var i alderen fra 13 til 15 år, mens han var 24 år.

— Flere av jentene så på ham som en kjæreste, mens hans formål med å ta kontakt var å ha sex, sier hun.

Bistandsadvokatene la også vekt på skadene dette har påført jentene.

— Skadene varierer fra jente til jente, men de fleste av dem lider av søvn- og konsentrasjonsproblemer, sier hun.

Noen sliter også hardt med skolearbeidet som følge av overgrepene, kom det frem i retten.

Aktor, statsadvokat Arild Oma, la ned påstand om to år og 10 måneders fengsel. Han la vekt på mange av de samme forholdene som bistandsadvokatene.

— Han seilte under falskt flagg ved å bruke falske navn. Han sa ingenting til dem om at han ikke ville være kjæreste med dem, men kun var ute etter et seksuelt forhold. Han viste fast forsett over tid, og det var planmessig og systematisk, sier han.

- Ressurssterk mann

Oma trakk også frem at 28-åringen la ut navn og mobilnummer til den ene jenten på BA-snakk - med karakteristikken «hore».

— Hun fikk en rekke slibrige telefoner etter dette, sier han.

Tiltalte sa gjentatte ganger under hele rettssaken at han angret på den han hadde gjort, men at alt var frivillig fra jentenes side.

Aktor la imidlertid jentenes forklaring, at de ble overtalt og presset med på handlingene, til grunn.

— Dette er også en ressurssterk mann, spesielt i forhold til så unge jenter.

Av formildende omstendigheter trakk han frem at 28-åringen la mange av kortene på bordet.

— Gjennom en delvis tilståelse bidro han til å oppklare saken. At saken er to år gammel er også formildende. Det kan ikke tiltalte lastes for. Uten disse formildende omstendighetene hadde påstanden lagt opp mot tre og et halvt års fengsel, sa Oma.

GUSTAV KVAAL (TEGNING)