På tiltalebenken i Bergen tingrett møtte en 40 år gammel mann mandag. Politiet mener han må ha visst at det ble solgt sex fra leiligheten fra april 2009 til mai neste år.

Ifølge tiltalen leide han ut sin leilighet i Michael Krohns gate til kvinner han forsto drev prostitusjon. Politiet mener også at han hjalp dem med å annonsere for sexsalget.

To kunder

I huset er det blant annet videokamera. Det fanget opp lettkledte kvinner som regelmessig hentet menn i inngangspartiet. En beboer i huset varslet politiet som aksjonerte.

I retten møtte flere vitner, deriblant to kunder som hadde vært i leiligheten høsten 2009. En pensjonist avviste at han hadde kjøpt sex og omtalte tjenestene som intimmassasje, til tross for at han i politiavhør hadde innrømmet å ha betalt for samleie. En yngre mann, ingeniør av yrke, tilsto at han hadde betalt for samleie i den aktuelle leiligheten.

— Det er ingen tvil om at det ble drevet prostitusjon fra leiligheten, sa Rudolf Christoffersen, aktor i saken. Han la ned påstand om åtte måneder ubetinget fengsel og inndraging av 100.000 kroner.

500 kroner døgnet

Entreprenøren ble kontaktet av politiet i desember 2009. Han bor utenlands, men lovet å rydde opp.

En nabo opplyste at aktiviteten opphørte noen måneder, før «butikken» var i gang igjen.

-Tiltalte leide ut leiligheten for 500 kroner døgnet og han hjalp flere av kvinnene med å sette inn kontaktannonser i sitt navn. Han opprettet også mobilabonnement for dem, i eget navn, påpekte Christoffersen. Han mente dette blant annet knyttet ham til hallikvirksomhet.

-Det var annonser for intimmassasje. Jeg ante ikke at det ble drevet prostitusjon, svarte tiltalte, som sa han ønsket å hjelpe kvinnene fordi han kjente dem.

Kvinne ranet

Han innrømmet at regningene ble sendt til ham, men sa at det skjedde fordi han hadde organisasjonsnummer på et enkeltmannsforetak, i motsetning til kvinnene. Han sa også at kvinnene refunderte annonseutgiftene til ham. Han avviste at han visste om at det ble drevet prostitusjon.

-Jeg spurte ikke hva de drev med. Jeg har ikke for vane å blande meg inn i andres saker, sier mannen.

I mai 2009 ble en kvinne ranet i leiligheten. Hun ble tapet fast av to maskerte menn. Tiltalte ble oppringt og kom til leiligheten. Han sørget for at politiet ble tilkalt.

- Full frifinnelse

Noen dager senere ble han kalt inn til avhør og varetektsfengslet. Politiet oppsøkte leiligheten og fant utstyr knyttet til prostitusjon.

-Det er ikke ført bevis for at han var klar over at det foregikk prostitusjonsvirksomhet i leiligheten. Ville han ha tilkalt politiet etter ranet dersom han drev hallikvirksomhet, spør Steinar B. Yndestad, mannens forsvarer.

Han la ned påstand om full frifinnelse.

AKTOR: Rudolf Christoffersen var aktor i saken mot den halliktiltalte mannen.
PER LINDBERG