Etterforskningen viste også at brannen hadde startet åtte forskjellige steder i restauranten. Eieren forklarte at han ble holdt fanget av ukjente menn som satte fyr på bygningen, ifølge forsikringsselskapet.

Inventaret han krevde erstatning for skal han urettmessig ha tatt fra et konkursbo etter en konkurs han hadde vært involvert i tidligere.

Trygdet eide dyr Merce

En kvinne som gikk på trygd meldte sin lånefinansierte Mercedes til 900.000 kroner stjålet. De månedlige renter og avdrag på billånet var imidlertid høyere enn trygden, noe som tydet på en straffbar handling. Selskapet avslo derfor kravet og sendte melding til Økokrim.

Det viste seg senere at hun var samboer til en person de etterforsket. Sakene ble slått sammen og endte med beslag av eiendeler for 20 millioner kroner.

Ulovlig dumping

En mann i 20-årene ble utsatt for innbrudd. Ifølge skademeldingen til selskapet forsvant 600 relativt nye CD-er som han krevde ca. 9000 kroner for.

Siden mannen levde på sosialstønad uten inntekt ellers, lurte selskapet på hvordan han kunne kjøpe så mange CD-er. I håp om å overbevise saksbehandleren om at han faktisk hadde kjøpt dem, fortalte han at han dumpet biler for bileeiere som ønsket forsikringspenger. Kravet ble avslått med begrunnelsen at CD-ene var kjøpt med penger fra straffbare handlinger.

Kilde: TrygVesta og Gjensidige.

PÅSATT: Brannen startet åtte steder i denne restauranten. Ukjente menn tente på, ifølge restauranteieren. Han ble ikke trodd.