EYSTEIN RØSSUM

RUNE CHRISTOPHERSEN

For Per Helgesen hos Flis og Marmorsenteret Bergen AS virket alt normalt da han i mars fikk inn en større bestilling på et parti glassbyggestein og andre byggevarer. Kjøper var bergensfirmaet Trovi Invest AS, et nystartet selskap som ikke hadde noen betalingsanmerkninger i Brønnøysundregistrene. Helgesen ga derfor kreditt på vanlig måte, og leverte ut sakene da en mann med lastebil kom på døren. Fakturaen var på 33.000 kroner, og Helgesen fikk oppgitt et telefonnummer til dem som skulle ha varene før mannen kjørte av gårde.

— Jeg sjekket ikke hvem nummeret tilhørte. Det var en tabbe, sier Helgesen i dag.

- Satt oppå varene mine

Mobiltelefonen står oppført på Club Erotica. Mannen med lastebilen viste seg å være Robin Nilsen, leietaker i Gravdalsveien 11 - også kjent som adressen til Club Erotica.

Betaling for varene har Helgesen aldri fått. Alle forsøk på å komme i kontakt med mennene bak Trovi Invest AS har vært fånyttes. Varene hadde han heller ikke sett mer til - før han torsdag åpnet Bergens Tidende.

— Der var det et stort bilde av en godt fornøyd Ronny Landro inne på Club Erotica. Han nærmest satt oppå varene mine. Jeg kjente igjen flere av tingene, både farget glassbyggestein og en spesiell bue. Dette er spesielle og kostbare saker, sier Helgesen.

Truser som arbeidstøy

Helgesen er ikke alene om å ha vært utsatt for Trovi Invests forretningsmetoder. Cubus-butikkene på Arken i Åsane og på Lagunen fikk begge besøk i begynnelsen av april. På handlelisten: et helt lass med stringtruser, boxershorts, sokker, gensere, pyjamaser og jeans. Sum: 11.386 kroner, varer som på fakturaen skulle føres som «Div. arbeidstøy». Alt ble levert ut på kreditt, mot en firmaattest og en rekvisisjon.

Ifølge rekvisisjonen skulle klærne leveres ut til Vidar Bakkane, Ronny Lauritsen og Ronny Landro. Vidar Bakkane er styreformann og daglig leder i Trovi Invest AS. De to Ronny-ene er mest kjent som strippeklubb-gründere og radarpar i Gravdalsveien 11.

Sendt til inkasso

På de tre Dressmann-butikkene på Åsane Senter, Oasen og Vestkanten gjentok historien seg: Her ble det hentet ut fem svarte smokinger med fullt tilbehør, solbriller, silkeslips, jeans og undertøy for til sammen 30.000 kroner. Også her står Ronny Landro og Ronny Lauritsen oppført på en av rekvisisjonene fra Trovi Invest AS.

Hos Danmarksplass Elektriske fikk selskapet ut lamper og annet utstyr for 6.700 kroner.

Til sammen er det gitt ut varer for over 80.000 kroner. Felles for alle forretningene er at de ikke har fått fem øre i oppgjør.

— Vi har purret to ganger, og sakene går nå til inkasso. Vi har stolt på disse folkene. Det burde vi ikke gjort, er kommentaren til økonomikonsulent Jan Bache hos Cubus AS i Oslo.

Dressmann AS har allerede sendt saken til inkasso, og vurderer også å gå til politiet. Det samme gjør Per Helgesen hos Flis og Marmorsenteret Bergen.

— Dersom de ikke ordner opp og betaler med det aller første, vil jeg levere inn politianmeldelse, sier Helgesen.

Uten telefon og revisor

Alle telefonnumre hos Trovi Invest AS er for tiden ute av drift. Det er heller ingen telefoner registrert på daglig leder Vidar K. Bakkane. Selskapet står også uten revisor, etter at den gamle trakk seg.

— Det var umulig å komme i kontakt med dem for å få ordnet med regnskap og slike ting. Jeg fikk også mange negative innspill fra kreditorer. Derfor sa jeg opp avtalen med selskapet for en måneds tid siden, sier statsautorisert revisor Bernhard Kr. Sørensen.