— Det er nesten som et eventyr, det skal jo ikke gå an, sier Karsten Helge Melheim til bt.no.

På fire dager krasjet familien med tre forskjellige biler - på en strekning på 2,5 kilometer, skriver Sogn Avis.

— Heldigvis gikk det bra med alle. Da vi først var uheldige, så var vi heldige, sier han.

- Det var helt grusomt å se på. Tankene mine gikk rett tilbake til sønnen min som krasjet noen dager før

Sønnen krasjet

Den utrolige historien startet søndag 8. august. Sønnen i familien, Kenneth (18), var på vei fra Hafslo til Sogndal for å jobbe, da han i 16-tiden fikk hjulet i grøften, og bilen snurret rundt.

— Han ringte til moren sin og sa at han hadde krasjet. Jeg kjørte for å hente ham og kjøre ham til jobb, og fikk litt sjokk da jeg kom frem og forsto at det var mer alvorlig enn bare noen skrammer, sier Karsten Helge.

På ulykkesstedet fant han bilen totalskadet, og sønnen som hadde klart å klatre ut av bilen som lå med førersiden opp.

— Utrolig nok hadde det gått bra med ham.

Redningsmanskap, bergingsbiler og ambulanse kom til stedet, og senere ble Kenneth sendt til legevakt og videre til Lerdal sjukehus hvor han ble lagt til overvåking. De eneste synlige skadene han har nå er skrubbsår på armene.

- Det var helt grusomt

Kenneth kom fra ulykken med skrubbsår på armene, men en ulykke kommer sjelden alene, og tre dager senere smalt det igjen.

I to biler kjørte familien fra Sogndal til Hafslo. Gry kjørte først sammen med døtrene Janne (13) og Bertine (14), mens Karstein Helge kjørte en firmabil like bak. Omtrent 2,5 kilometer fra ulykkesstedet på søndag, kom det en tjekkisk bil over i feil kjørefelt og rett mot bilen til Gry.

— Det var helt grusomt å se på. Tankene mine gikk rett tilbake til sønnen min som krasjet noen dager før, sier Karsten Helge.

- Det viktigste er at det gikk bra med alle Pappa Karsten Helge

- Bildeler sprutet

Bilen Gry kjørte ble truffet i siden.

— Jeg så deler av bilen sprute rundt, og det kom røyk. Det skjedde så fort, men for å unngå frontkollisjon fikk jeg kastet meg over på venstre side hvor det var tomt. Likevel ble hele høyresiden på bilen min skrapt opp.

Karsten Helge stoppet bilen, og løp til bilen hvor resten av familien satt.

— De var sjokkskadet, men hadde det greit. Alle ble sendt til legevakten, og Gry og Bertine ble sendt til Førde sentralsjukehus for å sjekke eventuelle nakkeskader.

Hele familien Melheim er litt betuttet etter krasjene.

— Det går bedre nå som vi har fått det litt på avstand. Vi reiser mye på bilferie, og har aldri før krasjet, så det er helt utrolig når det plutselig skjer så mye på en gang, sier Karsten Helge.

— Det viktigste er at det gikk bra med alle.