Den ville ferden for de fem ungdommene startet i Norheimsund. Der stjal de en liten båt som de kjørte over Hardangerfjorden.

Da ungdommene kom til Jondal, stjal de en champagnefarget Porsche 944.

— Nøklene sto i bilen. De gjør jo det ofte slik på landet, sier operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Kjørte fra Jondal til Voss

Bilen ble etterlyst av politiet, og patruljer ble varslet. Porschen ble observert på fergen mellom Jondal og Tørvikbygd. Deretter på Voss. Den skal også ha blitt sett på E16 i retning mot Bergen.

— Folk som meldte fra reagerte på førerens unge alder, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Klokken 12.35 krasjet ungdommene på Skulestadmoen i Voss.

— Porschen kolliderte med en annen bil. Ingen ble skadet i kollisjonen. Det var fem ungdommer i Porschen. Noen av ungdommene skal ha stukket fra en barnevernsinstitusjon. Tre av dem er pågrepet, sa operasjonsleder Landro etter kollisjonen.

Stakk av

De to siste ungdommene, på 14 og 16 år, stakk fra stedet.

— Vi fikk opplysninger som tilsa at de ville prøve å stjele en ny bil på Voss. Vi prøvde derfor å få lokalisert dem, sier Hilland.

Til slutt fikk politiet tips om at de kunne befinne seg på toget fra Voss til Bergen. Da toget ankom Bergen 17.07 ble de to ungdommene pågrepet.

— De to ungdommene ble sendt tilbake til barnevernsinstitusjonen. De tre andre til sine respektive foresatte, sier Hilland.

Han sier ungdommen under 14 år er en sak for barnevernet. De andre vil få en betinget dom eller bot.

PORSCHETUR: Bilen ble stjålet av ungdommene i Jondal. De har trolig kjørt en del rundt, før de kolliderte på Voss søndag ettermiddag.