— Vi fikk melding om ulykken klokken 05.15. Minibussen kjørte inn i fjellveggen inne i Vassbygdtunnelen på riksvei 50 like ved Aurland, opplyser operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Brannvesen, ambulanse og politi kom til stedet.

Minibussen en Ford Transit, kjørte inn i fjellveggen om lag 300 meter inne i Vassbygdtunnelen.

- Gaulte brannsanger på båren

Tre av de elleve personene i bussen ble lettere skadd. De ble sendt til legevakten i Lærdal for sjekk.

— De tre som ble fraktet til sykehuset i Lærdal er alle lettere skadd. En var i morges på overvåkingen og to på kirurgisk avdeling. De åtte andre ble kjørt med drosje til Voss sykehus for en sjekk. Det er en rutine etter denne typen ulykker, sier politiførstebetjent Arild Stokkereit ved Aurland lensmannskontor til bt.no.

De elleve i minibussen hadde vært på cupfinalen og kjørt over fjellet på vei vestover.

— Det var ingenting å si på humøret, selv etter ulykken. Den ene mannen som ble sendt til Lærdal sykehus, gaulte fortsatt på Brannsanger mens lå på båren, smiler politimannen og bergenseren Stokkereit.

Hadde kjørt fint

Sjåføren av minibussen, en 37 år gammel stordabu, hadde kjørt fint over fjellet.

— Vi tok rutinemessig promilleprøve, men han blåste grønt. Av kjøreskiven gikk det også frem at han hadde kjørt fint over fjellet og tatt gode pauser underveis, sier Stokkereit.

Tunnelen stengt i en time

Ingen andre biler var involvert i ulykken. Tunnelen ble stengt imellom en og en og en halv time, mens en ventet på bergingsbil. De 11 i bilen var alle voksne personer.