En personbil kjørte i autovernet på Nordhordlandsbroen natt til lørdag.

— Det var en såkalt singelulykke, med bare én bil involvert. Den var borti autovernet og snurret litt, sier Erik Hole, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ulykken ble meldt klokken 00.29.

Tre til legesjekk

Det var tre personer i bilen, men ingen skal ha blitt alvorlig skadet. Alle tre ble fraktet til Nordhordland legevakt for sjekk.

— Det er ikke mistanke om promillekjøring. Det var svært glatt på stedet, det frøs jo litt på i går kveld, og dét kan nok ha vært en medvirkende årsak, sier Hole.

I løpet av natten ble også to personer tatt i promillekontroller. Den ene ble stoppet av politiet i Eikeveien i Bergen klokken 00.19, på grunn av vinglete kjøring.

— Det viste seg at sjåføren hadde en promille på omtrent 1,8. Han er anmeldt og førerkortet beslagtlagt, opplyser operasjonslederen.

Ville ikke stanse

Noen timer senere, klokken 3.10, stoppet politiet en sjåfør i Rådalen. Han hadde omtrent 1,1 i promille.

— Han vil først ikke stanse kontroll, og er anmeldt, sier operasjonslederen.

Politiet melder ellers om en forholdsvis rolig natt uten «større hendelser».

Elin Syrstad, vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, sier at minusgradene ikke førte til ekstra problemer på veiene i går kveld og natt.

— Det kom en og annen melding om glatt føre, men vi har vært ute og saltet i hele bergensdistriktet, på Sotra og på Askøy, og det har ikke vært noen meldinger nå i morgentimene, sier Syrstad.

AUTOVERNET: Bilen trafikk autovernet og fikk en god del skader i fronten.
REMI PRESTTUN