Kjetil Pedersen var på vei fra Bømlo til Stord ved 13-tiden i ettermiddag. På E39, like før Heiane ser han en trailer med en stor tilhenger komme kjørende i motsatt kjørefelt.

— Det var ganske lite trafikk. Jeg kjørte i 80 km/t da jeg så traileren som kom mot meg i minst like stor fart. Omtrent 20 meter foran meg, oppdager jeg plutselig at to enorme glassplater letter fra tilhengeren. De flyr høyt opp i luften før de styrter rett ned mot meg, forteller han.

- Gigantisk smell

Pedersen slipper rattet og prøve å dekke seg til inne i bilen. En av rutene krasjer inn i fronten på bilen.

— Det var et gigantisk smell. Ruten ble pulverisert og det er en del skader på bilen min. Det er bare helt utrolig at jeg ikke kjørte av veien, sier Pedersen.

Ifølge 29-åringen var det to store glassruter uten karm som løsnet. Han anslår dem til å være omtrent to meter høye og tre meter brede.

— Det er vanskelig å si, men de så ut som om de var minst like store som bilen min. Det var bare flaks at den traff på nedre hjørnet av frontruten på bilen. Hadde den truffet 30 centimeter lenger oppe, hadde glasset stått i kroppen min, forteller han.

Lastebilen kjørte videre

Den splitter nye Passaten har nå skader på frontlykt, frontrute, panser og tak. Speilene er også knust.

— Jeg klarte å stoppe på nærmeste busstopp. Jeg rakk ikke å tenke så mye annet enn at jeg må ha vært enormt heldig. Hadde det vært en motorsyklist, er jeg sikker på at han hadde blitt drept momentant. Det var glass overalt, sier Pedersen.

Lastebilen stoppet ikke. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om den andre sjåføren.

— Vi vet ikke om han har registrert hva som skjedde. Lastebilen kjørte i hvert fall bare videre, sier Egil Espeland, politioverbetjent ved Stord lensmannskontor.

Politiet forsøker nå å få fatt i lastebilsjåføren.

— Slik hendelsen er beskrevet, høres det ut som om lasten knapt har vært sikret. Noe slikt skal ikke kunne skje. Føreren av personbilen har vært ekstremt heldig. Man kvepper jo hvis noe slikt skjer, og det er godt gjort at han har klart å holde seg på veien, sier Espeland.

PRIVAT