Flyet sto parkert for natten på en oppstillingsplass da det ble truffet av en tankbil fra Statoil klokken 07.46. Ingen personer var om bord i flyet.

— Besetningen på seks mann var på hotellet da kollisjonen skjedde, sier pressetalsmann Tom Knustad i Forsvaret.

Skulle fylle bensin

Tankbil-sjåføren var ute for å fylle bensin på flere fly da han krasjet med passasjerflyet fra Forsvaret. Flyet er et militært Jet Falcon DA20 og tilhører 717 skvadronen Rygge flystasjon.

— Sjåføren ble fraktet til legevakten, men han ser ikke ut til å være alvorlig skadd, sier direktør Dag Aksnes i Avinor.

Mannen ble utskrevet i løpet av formiddagen.

Store skader

Både flyet og tankbilen har omfattende skader etter sammenstøtet. Flyet har skader i nesen, mens tankbilens hytte er kraftig bulket.

— Det er store materielle skader, ikke minst på flyet. Heldigvis har det ikke oppstått brann, sier politioverbetjent Per Størksen ved Fana politistasjon.

Flyet var planlagt brukt i en militær øvelse torsdag, ifølge Avinor. Flyet har mye elektronisk utrustning om bord og brukes blant annet til trening i elektronisk krigføring.

Etterforskes av Forsvaret

Det skal være tre fly av denne typen i det norske forsvaret. Det ene er et såkalt VIP-fly som brukes til mellom annet frakte de kongelige og statsministeren. Dette VIP-flyet er hvitmalt, mens de to andre er grå.

— Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men det vil nedsatt en militær kommisjon for å etterforske ulykken. Selv om skadene i nesepartiet ikke skal være så store, vil det bli undersøkt om flyet kan ha fått skader i skroget i kollisjonen, sier pressetalsmann Tom Knustad i Forsvaret.

Vi kommer med mer om saken. Tast Ctrl R (Oppdater) for siste versjon av denne siden.

<b>NÆRKONTAKT:</b> Statoil-bilen fikk nesen på flyet inn frontruten.
JAN EINAR FARDAL
<b>WEBKAMERA:</b> Kollisjonen er godt synlig på dette bildet fra vårt <a href="/kamera/article.jhtml?articleID=24468">webkamera på Flesland</a>, tatt ved 11-tiden torsdag.
Webkamera, bt.no
<b>SPERRET AV:</b> Området rundt flyet og tankbilen ble sperret av etter kollisjonen.
Terje Aarsand