En 34 år gammel mann er i Nordhordland tingrett dømt til ni måneders fengsel for en rekke forhold, blant annet ruskjøring, oppbevaring av narkotika og brudd på vegtrafikkloven.

10. juni i år dundret en 18 fots plastbåt rett i en molo ved Hanøytangen på Askøy.

Frikjent for båttyveri

Mannen ble alvorlig skadet i ulykken, og fikk blant annet påvist skader på leveren etter sammenstøtet. Ulykkesbåten ble meldt stjålet på Askøy noen dager tidligere, og påtalemyndigheten tok derfor også ut tiltale for tyveri.

Retten mener at bevisene ikke holder til å dømme 34-åringen for å ha tatt båten, men legger til grunn at han høyst sannsynlig satt ved roret da den 18 fot store plastbåten kolliderte. Om bord satt også en annen mann.

En vekter som kom til stedet rett etter ulykken har forklart at han oppfattet de to om bord som ruset. Politiet fant også rundt seks brukerdoser amfetamin i tiltaltes sekk.

Ulykkeskvelden forklarte han til politiet at ytterligere tre personer var med på den hasardiøse båtturen, men at de stakk av i en gummibåt. Denne båten ble aldri funnet.

— Promillekjørte med moped

Så, en drøy måned etter ulykken, ble 34-åringen stanset av politiet mens han kjørte moped. Blodprøver tatt samme dag viste at han var ruset på amfetamin, metamfetamin og beroligende tabletter da han bestemte seg for å ta en kjøretur.

Mannen har hele ti promilledommer på seg fra før, og retten mener det bør gi strengere straff. Ved ni anledninger tidligere er han tatt for kjøring uten gyldig førerkort.

«Tiltalte utviser ved dette en total mangel på respekt for vegtrafikkloven og de sikkerhetshensyn denne loven skal ivareta.», heter det i dommen fra Nordhordland tingrett.

Mannen ble også dømt for å ha sendt en tekstmelding til en kvinne, til tross for at han hadde forbud mot å kontakte henne.

Av den samlede straffen på åtte måneders fengsel, utgjør 67 dager restsoning fra en tidligere dom. Han må også ut med 5.000 kroner i bot til statskassen.