Riksvei 7 åpnet igjen like over klokken 19 tirsdag kveld, over ett døgn etter at Haukanestunnelen måtte stenges på grunn av tankbil-ulykken.

Veien skulle opprinnelig åpnes natt til tirsdag, men da var brannvesenet ennå ikke ferdig med å brenne propanen. Klokken åtte var det fortsatt flere hundre liter igjen.

Tankbil og personbil

Mandag ettermiddag fikk politiet melding om at en trailer og en personbil var involvert i en trafikkulykke i Haukanestunnelen. Traileren viste seg å være en tankbil med propangass.

Både ambulanser, politi og brannbiler ble sendt til ulykkesstedet da alarmen gikk klokken 17.44, og riksvei 7 ble stengt.

— Tre personer er sendt til Haukeland universitetssykehus, førerne av begge kjøretøyene, samt en passasjer som var i personbilen, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

- Ikke alvorlig skadd

Ifølge Haukeland Universitetssykehus var alle tre lettere skadet. Det var en mann på 31 år, en gutt på 13 år og en 18-åring som satt i bilene.

Redningsmannskaper på stedet fryktet lenge at det var en gasslekkasje fra tankbilen, men like før klokken 19.30 viste målinger på stedet det motsatte.

— Tankbilen havnet i fjellveggen, men vi vet ikke hva som har skjedd. Tankbilen hadde 2500 liter propan i tanken. Tanken er hel, men det er antydning til skade på rørsystemet på bilen, sier brannsjef Helge Eidsnes i Bergen brannvesen.

— Fordi det ikke er noen lekkasje nå, så er det ingen umiddelbar eksplosjonsfare, men tankbilen er såpass skadet der den står i fjellveggen, at vi tør ikke flytte den før vi har tatt av rørsystemet, sier Eidsnes.

Brant opp propanen

En bil med spesialutstyr ble sendt til stedet. Den koblet seg på rørsystemet på tankbilen for å tappe propanen ut og brenne den opp utenfor tunnelen.

— Brannvesenet holder på med en kontrollert avbrenning nå. Veien vil nok ikke bli åpnet igjen før tidligst rundt midnatt, sier Lyssand til bt.no rundt klokken 22.

I 01-tiden ble dette justert til 06-tiden, og tirsdag morgen opplyser politiet altså at veien trolig ikke åpnes før etter 08.

Evakuerte hus

På grunn av faren for lekkasje, ble det tidligere mandag kveld etablert en sikkerhetssone på 500 meter hvor all trafikk ble stanset og alle hus evakuert.

Den 600 meter lange tunnelen ligger på riksvei 7 mellom Trengereid og Tysse i Samnanger.

KRASJET: Tankbilen hadde 2500 liter propan på tanken, og på grunn av fare for lekkasje ble hus i området evakuert.
TV 2
Bergen Brannvesen
VRAKET: En personbil var også involvert i ulykken. Det er ikke klart hva som forårsaket kollisjonen.
TV 2
Liv Solli Okkenhaug (MMS)
Tom Egil Dørum Jakobsen (MMS)
Liv Solli Okkenhaug (MMS)