Den nå 20 år gamle mannen er dømt til 30 dager fengsel av Nordhordland tingrett for fyllekjøring og forsøk på falsk forklaring.

Den da 18 år gamle mannen hadde drukket 6–8 halvlitere øl da han satte seg i bilen en desemberkveld i 2007.

Krasjet i midtrabatt

Med seg i bilen hadde han en kamerat, og veibanen var glatt på grunn av dårlig føre. Etter en kort kjøretur braste bilen inn i en murkant ved Alversundbroen i Lindås.

Smellet kunne høres fra naboer på andre siden av den 300 meter lange broen. Kameraten i passasjersetet ble nervøs av den vinglete kjøringen, og prøvde å si fra til føreren. Men 18-åringen fortsatte likevel turen. Blodprøve tatt av 18-åringen en time etter viste en promille på 1,78.

Fryktet for lærlingplass

I tiden etter promillekjøringen ble mannen engstelig for at han ville miste lærlingplassen sin dersom han ble dømt. Han ba derfor en av kameratene sine som var edru den kvelden, om å si til politiet at det var han som hadde kjørt bilen.

Men kameraten holdt ikke avtalen, og fortalte sannheten til politiet. Retten ser alvorlig på forsøket på medvirkning til falsk forklaring, og dømte mannen til 30 dager fengselsstraff. I straffeskjerpende retning har retten lagt på den «uvettige» kjøringen, ved at han kjørte med promille på glattføre med passasjer i bilen, og at kjøringen resulterte i trafikkuhell.

Han må også betale 30.000 kroner i bot – og blir uten førerkort i to år og tre måneder.