Det mener Nordhordland tingrett. Forrige uke dømte retten 35-åringen for flere lovbrudd.

Det mest oppsiktsvekkende i dommen er en tur på motorsykkel mannen hadde 27. juli 2010.

Mannen forklarte at han måtte til sentrum for å hjelpe en kamerat som var dårlig. Derfor «tyvlånte» han en stor motorsykkel og kjørte vestfra mot sentrum på morgenkvisten. Det gikk for fort, og i en radarkontroll på Sotraveien ble han målt til 105 kilometer i timen i 80-sonen av en politipatrulje.

Parallelt med fjellveggen

Politiet markerte at mannen skulle stanse, noe det så ut til at han også skulle gjøre, men han fortsatte å kjøre videre.

En politibetjent satte etter i bil med sirener og blålys. Ifølge retten, kan politibilen ha holdt en fart på 150 kilometer i timen, men likevel mistet politimannen motorsyklisten av syne.

Motorsykkelen kom opp på sementkanten mot tunnelveggen og kjørte parallelt med fjellveggen før den veltet. Tiltalte ble liggende i veibanen og ble kort tid etter kjørt til sykehuset for undersøkelse og blodprøve.

Tiltalte knuste tommelen og har fortsatt problemer med en fot på grunn av ulykken. Motorsykkelen ble totalskadet og kondemnert, skriver retten.

Hans forsvarer, Knut Ove Soltvedt, er svært skeptisk til dommen.

Forsvarer tviler

— Det er et mirakel dersom han har truffet fjellveggen i 170 kilometer i timen og sluppet fra det uten betydelige skader. Jeg tror ikke han kjørte så fort, sier Soltvedt.

Mannen er dømt for å ha kjørt i påvirket tilstand, på grunn av inntak av ulike stoffer, tilsvarende en promille på 1,5.

— Min klient fikk medisiner på sykehus etter ulykken. Han avviser at han har kjørt i påvirket tilstand, parerer Soltvedt.

Han mener retten fester for stor lit til politiets forklaringer.

Mannen mister lappen i fem år og er dømt til seks måneder fengsel pluss 24.000 kroner i bot. Det inkluderer også straff for andre lovbrudd.