Kollisjonen skjedde like sør for Danmarks plass rett før klokken 20.

Politijakt

Ifølge operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt dreier det seg om en bil som forsøkte å stikke av fra politiet.

— Bilen kjørte bortover Melkeplassen og videre til Fyllingsdalen, deretter tilbake mot sentrum og opp mot Danmarksplass. Her har den kollidert med et annet kjøretøy i området ved Fjøsangerveien og Edvard Griegs gate, sier Malmo.

På grunn av den ville bilkjøringen, oppga politiet jakten ved Løvstakktunnelen, forteller operasjonslederen.

— Deretter har vi bare observasjoner frem til ulykken. Så det var ikke snakk om en vill biljakt fra politiet sin side, men om vill bilkjøring, understreker han.

To pågrepet

To personer er pågrepet og sendt med ambulanse til Haukeland sykehus etter ulykken. Det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, melder politiet via sin twitter-konto torsdag kveld.

— De er tilsynelatende ikke alvorlig skadet, men på grunn av store skader på kjøretøyene ser vi at det har vært store krefter involvert. Dette vil bli tatt hensyn til i vurderingen om hvordan de skal behandles videre, sier Malmo.

Det er to menn som er pågrepet: En mann på 35 år er mistenkt for å ha kjørt bilen, mens en annen mann var passasjer.

Det satt også to personer i bilen som ble truffet. Disse er kjørt til legevakten for en sjekk, ifølge politiet.

— Det er ikke meldt om skader, men på grunn av kreftene som var involvert, blir de rutinemessig undersøkt av lege, sier Malmo.

Manglet skilt

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvorfor bilen ble jaget av politiet.

— Det har jeg ikke fått bekreftet ennå, og kan derfor ikke si noe om dette. Det jeg kan si er at den bilen som unnlot seg politiets kontroll, manglet skilting bak.

Veien var delvis sperret etter kollisjonen.

PS: BT mottok uvanlig mange leserbilder av denne hendelsen. Vi rekker dessverre ikke å svare på alle e-postene, men vil gjerne takke dere alle her. Slike bilder gjør BT bedre, og vi er alltid interessert i tipsbilder til 2211 (MMS) eller e-post 2211@bt.no. Vi betaler honorar for alle nyhetsbilder som blir brukt. Ring oss også gjerne om nyhetshendelser på telefon 02211.

STORUTRYKNING: Minst elleve politibiler og to ambulanser deltok i operasjonen ved Danmarks plass.
2211-tipser
image.jpeg
2211-tipser