— Sannsynligvis er det glatte føret årsaken til begge ulykkene, opplyser operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

I titiden gikk en personbil rundt like utenfor Glaskartunnelen ved Ervik i Åsane. Bilføreren kom seg heldigvis fra uhellet med mindre skader.

Bare minutter senere smalt en bil i fjellveggen på Hardangervegen ved Midttun. Den kvinnelige bilisten kom fra det hele nesten uskadd, men bilen gikk det langt verre med. Ifølge politiet har ulykken ført til lange køer i Midttun-området.

Snurret rundt

Like etter klokken fem i morges snurret en personbil rundt og gikk over midtrabatten like før bompengebodene på Gravdal på Laksevåg.

— Bilen snurret rundt og gikk over midtrabatten mellom Lianakketunnelen og Damsgårdstunnelen. Kvinnen som kjørte blødde noe neseblod, ellers var det ikke personskade. Bilen var på vei mot sentrum, opplyser operasjonsleder Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Klager på strøing

Flere sjåfører ringte inn til bt.no i morges og klagde på manglende strøing. En drosjesjåfør klagde spesielt på manglende strøing i området ved Liaflaten på Laksevåg. - Skal de ha oss til å kjøre piggfritt, må de i alle fall sørge for å strø, som han så greit sa.

Gunn Hellesøe på Veitrafikksentralen opplyser til bt.no at alle hovedveiene rundt Bergen er saltet. De har gått over Liaflaten på Laksevåg med mer salt igjen i morges.

Strøing er ellers noe de svært sjelden gjør, men folk kaller det ofte det når de salter, opplyser Hellesøe.

Salt kan gi glatte veier

— Nå når det er så grådig kaldt, kan vi få problemer med salting. Vi skal helst ikke salte når det lavere temperatur enn seks til åtte kaldegrader. Da vil ikke saltet ha den samme effekten lenger, og kan få motsatt virkning slik at veiene blir glatte, opplyser daglig leder på Veitrafikksentralen Terje Totland til bt.no.

På Osterøy var det 13 minusgrader i morges. Veitrafikksentralen har mange biler ute med salt rundt Bergen.

— Nå har vi fine tørre veier, men likevel enkelte glatte områder. Dette er det spesielt viktig at bilistene er oppmerksom på. Dersom temperaturen varierer litt kan det i enkelte områder slå opp kulde i veibanen. Spesielt nær vann og myrområder må sjåførene kjøre forsiktig, sier Totland.

Lar sol får skylden en trafikkulykke i Strandebarn i formiddag.

— En eldre bilist fikk problemer med den lave solen og krasjet i fjellveggen. Bilen snurret rundt og havnet på taket. Bilføreren, som var alene i bilen, kom ikke alvorlig til skade. Han ble likevel sendt til Haukaland sykehus med luftambulansen, opplyser lensmannsbetjent Pål Haga ved Kvam lensmannskontor til bt.no.