10.44 fikk politiet melding om en semitrailer og en personbil som hadde kollidert på E16 utenfor Stavenestunnelen i Vaksdal. På grunn av svært glatte veier, skal flere biler som kom etter ha kjørt inn i de to ulykkeskjøretøyene. Ulykken skjedd på Vaksdal-siden av tunnelen.

— Vi har fått opplyst at ingen skal sitte fastklemt, sier vaktkommandør i Bergen Brannvesenet, Stig Tetler, til bt.no.

Erik Hole, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, forteller at ulykken skjedde på et uoversiktlig sted like utenfor tunnelen. I tillegg er det glatte veier. Personbilen skal være totalskadet.

- Veldig glatt

— Det er ekstremt glatte veier i hele fylket. Folk må kjøre forsiktig, sier han.

Till sammen skal 4-5 biler være involvert, uten at dette er helt sikkert foreløpig. Hole forteller at ingen skal være alvorlig skadet, men at en person skal blø fra ansiktet.

Tunnelen er nå stengt begge veier.

Hos Vegvesenet bekreftes det at det er særdeles glatt i fylket.

En av dem som kom kjørende bak ulyklkesbilene, var Roy Wischmann (34). Da han så hva som skjedde lenger foran begynte han å bremse og fikk sleng på bilen. Da han greide å slippe bremsen seilte han 60-70 meter rett forbi ulykken på glattisen. Bilen hans sneiet såvidt borti ulykkesbilene, og det ene speilet på bilen hans knakk av.

— Jeg hadde griseflaks. Da jeg var ute av bilen og snakket med politiet etterpå, var det så glatt på veien at jeg greide knapt å holde meg på bena, forteller han til bt.no.

Han forteller at han kjører ulykkesveien ofte, og mener at Vegvesenet gjør en altfor dårlig jobb der.

— Jeg kommer til å anmelde dem for dette. De må ta del i ansvaret for at slikt som dette skjer når de salter så dårlig, sier han.

- Senk farten

— Folk må senke farten, holde avstand og huske på at det er glatt. Kanskje bør man hente opp igjen kunnskapene fra glattkjøringsøvelsene på førerskolen, råder Camilla Einarsen, vaktoperatør i Statens Vegvesen, til bt.no.

Hun forteller at regnet som kommer fryser i det det treffer bakken, og alt strømannskap er ute og jobber så godt de kan for å sikre veiene.

— Litt høyere opp er det bedre veier. Der er det litt kaldere, og man får bedre veigrep, forteller hun.

KØ: Mens ambulansen kjører ut, står andre bilister i kø og venter på at Stavenestunnelen skal åpne igjen etter ulykken.
RONALD HOLE