Hvem eier denne veien? Og hvem har lov til å nyte utsikten fra Svineryggen?

Etter at BT skrev om området rundt Sandviken og Måseskjæret har avisen fått flere henvendelser. Noe av det folk lurer på, er om skiltingen på Sandviken brygge er lovlig. På et av de ytterste husene er det nemlig sett opp skilt som sier at dette er privat område. Likeledes er gangveien ut til Svineryggen sperret med en rekke tønner med planter i.

— Har rett til rent område

BT kjenner til at beboerne i de tre sameiene ikke er enige om hvem som kan nyte sjøutsikten fra Svineryggen. Ved flere tilfeller skal beboere fra sameiene Madam Felle og Jonnemann fått beskjed om at de befant seg på Sameiet Sandviken Brygges eiendom, og der hadde de ingenting å gjøre.

— Alle er velkomne til oss, så lenge de som gode bergensere rydder etter seg, sier Mattis Tøsdal, leder i Sameiet Sandviken Brygge.

Han forteller at grunnen til både skiltingen og blomstertønnene er at beboerne i de ytterste husene opplevde at ungdom brukte området til grilling og drikking og ikke ryddet etter seg, og bilister som kjørte helt ut til husene og lot motoren gå slik at det ble støy og eksos til sjenanse for beboerne.

Blir snart område for alle

Overingeniør Linda Hjelmeland i Samferdselsetaten sier at områdene rundt bolighusene på Sandviken brygge blir kommunale i løpet av høsten. Foreløpig er det utbygger Skanska som råder over området.

Veien som går helt ut på Svineryggen skal blir gatetun. I et gatetun skal alle kunne ferdes.

— Det er ikke lov å sette opp skilt på offentlig veg. Foreløpig foretar vi oss ikke noe, men før vi overtar veien til høsten må de private skiltene være fjernet, sier Hjelmeland.

PLANTER SKAPER STRID: Når kommunen overtar området fra høsten av, blir dette området gatetun. Da skal alle kunne ferdes fritt.