SISTE KL 10.30: Kranen er sikret og sperringene oppheves. Fire evakuerte personer kan flytte inn igjen, melder politiet på Twitter.

Politiet rykket ut etter at en av de to kranene på et nybygg i Damsgårdsveien 36 like utenfor Bergen sentrum havnet med hjulet utenfor sporet fredag morgen.

EVAKUERT: Fire beboere måtte forlate leilighetene i en blokk i nærheten.
PER LINDBERG

— Vi har sperret av området rundt, sa operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Kranen er cirka 40 meter høy. Deler av Damsgårdsveien ble sperret av og en blokk i nærheten evakuert.

— Kranen går på to skinner. Det har vært en svikt i ensikkerhetsstopp på den ene skinnen. Den har brukket av på ett punkt. Teoretisksett kunne kranen ha veltet, men vi har utbedret feilen. Dette er ikke noestas, men vi gjorde det vi skulle når feilen først oppsto, sier Inge Solberg,prosjektleder i totalentreprenør Betonmast.

Arbeidsfolk fikk ved halv elleve-tiden stabilisert kranen. Værgudene var på lag med entreprenøren Stoltz. Det var nemlig vindstille under hele operasjonen.

Politiet ble varslet klokken 09.50 fredag morgen. Innsatsleder Frank Listøl sa underveis at det var en teoretisk fare for at det kunne gå galt.

— Skjer det, går kranen enten mot huset eller ut i veien, sa Listøl.

Bergen kommunes vaktsentral har ikke fått noen meldinger om større trafikale problemer på grunn av stengingen av den kommunale veien.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211 eller skriv e-post