Frøydis Kvåle fant kråken på vei til jobb i dag. Hun jobber på et ungdomshjem på Klostert. Her er det bare en ungdom nå og det er Kråkebollen. Nå trenger Kråkebollen en fosterfamilie fra lørdag.

Hos veterinæren

Kråkegutten har vært hos dyrlegen i dag og hun kunne bekrefte at han var helt i orden, men han hadde ikke utviklet styrefjæren sin tilstrekkelig til å være flygedyktig.

Han trenger et par uker til med omsorg før han kan klare seg på egen hånd. Dyrebeskyttelsen hadde ikke kapasitet til å ta seg av han.

Kvåle frir nå til andre dyrevenner om det er noen som kan ha kråkegutten i pensjon til han er flygedyktig. Han har mest sannsynlig falt ut av redet og ikke klart å ta seg tilbake. Kråkebollen må ha mat ofte, kanskje så ofte som annenhver time.

Han liker vannmelon bedre enn kattemat, men skal være altetende. Kvåle prøvde å mate han med Fjordland fiskekaker, noe han ikke ville ha. Frøydis Kvåle kan nås på telefon 90796551.

Vokser ofte opp på bakken

Eva Marie Tveit har arbeidet frivillig i dyrebeskyttelsen i mange år, hun sier at man skal være forsiktig med å ta inn kråker fordi kråkene bor på bakken, det er normalt for kråker å vokse opp der.

— Denne kråken har ikke de beste oppvekstvilkår siden den bor på Klosteret, midt i trafikken. Maten den skal ha er omtrent det samme som en liten valp, kanskje 4 til 5 ganger om dagen.