Hendelsen skjedde i Almås utenfor Sagvåg på Stord.

En kraftlinje som tilhører Sunnhordland Kraftlag falt plutselig ned søndag ettermiddag. Ledningen startet en mindre gressbrann, like i nærheten av flere boliger.

— Det var godt det ikke var tørt. Dette var like ved et boligområde, og kunne gått langt verre, sier Leif-Rune Vad, vakthavende i Stord brannvesen.

Alarmen gikk klokken 14.15, og brannen var slukket omtrent et kvarter senere.

Ledningen brant av

Ledningen falt ned fordi en isolator på høyspentnettet var blitt ødelagt. Slikt skjer fra tid til annen, og er vanskelig å forutse, ifølge Jan Petter Myhre, divisjonsleder i kundedivisjonen i Sunnhordland Kraftlag (SKL).

— Når isolatoren er ødelagt, er det lett for at ledningen brenner av, og det er det som har skjedd i dette tilfellet. Den har falt ned på bakken, og da får du jordslutning og varmeutvikling, sier Myhre.

100 hus uten strøm

Da SKL fikk melding om feilen, kuttet de strømmen i et større område for å være på den sikre siden inntil de fikk undersøkt skadeomfanget. Blant annet var trekantsambandet med Bømlafjordtunnelen uten strøm de 16 minuttene dette varte.

Det er nå kun området i umiddelbar nærhet av feilen som mangler strøm.

— Det dreier seg om cirka 100 husstander, og vi regner med at de får strømmen tilbake mellom klokken 17 og 18. Vi har et arbeidslag på stedet som jobber med saken, sier Myhre.