Klokken halv seks lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at en tilhenger hadde veltet på Drotningsvik-siden av Sotrabroen.

Trafikkproblemene ble begrenset av at eieren fikk kontaktet NAF før han ringte politiet, og opprydningen kommer ifølge politiet til å gå raskt.

Det ble meldt om til dels store køer på stedet. Flere tipsere har ringt bt.no og forteller om lange køer i hver retning.

— Dette er helt tragisk, både med tanke på ambulanse og brannvesen og alt mulig, sier tipseren som sendte oss foto fra broen.

Fikk skader på bilen

Ragnar Mjelstad kom kjørende i motsatt retning, og fikk tilhengeren inn fronten på bilen da den veltet. En annen bil fikk skader på siden, forteller han.

— Det er skader for sikkert 10.000 kroner, men vi hadde flaks. Det kunne gått skikkelig ille, sier han.

Han håper politikerne tar vindproblemet på Sotrabroen til etterretning når de skal avgjøre om det blir ny bro eller tunnel. For én måned siden veltet to tilhengere på broen. Det samme skjedde i oktober.

Det er ikke tvil om hva Mjelstad foretrekker:

— Hvis de stenger de broen og ulykken er ute, hvem skal da rykke ut? spør han.

Uklar årsak

  • Det er litt uklart hva som er årsaken til velten, men det blåser kraftig vind på stedet, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Det er likevel ikke vurdert å stenge broen.

— Akkurat nå blåser det 20 meter i sekundet. Broen tåler litt til, sier Hilland.

Statens Vegvesen har ikke hatt større problemer med vinden i kveld. Selv om det fremdeles blåser friskt, har de ikke vurdert å stenge broen.

— Vi har overvåket situasjonen, men vinden har aldri gått over de grensene vi har for å stenge. Vi har fått en del spørsmål fra publikum om broen fortsatt er åpen, og det er den, sier Roger Johannessen i Statens Vegvesen.

Blåser liten storm

Han kan også melde om to trær som har blitt tatt av vinden i kveld. Både på Osterøy og på Ervik i Åsane har trær blitt hengende i ledninger over veien, og måtte fjernes fordi de utgjorde en fare for trafikken.

Vêrvarslinga på Vestlandet melder om at det blåser sørlig liten storm på kysten, og det kommer til å fortsette utover kvelden.

— Det er de ytre strøk som vil merke vinden mest. Det blåser liten storm nå, og det kommer til å bli full storm nord for Bergen, sier meteorolog Tone Christin Thaule til bt.no.

Det er også sendt ut spesialvarsel for at vannstanden kan komme til å øke med 40 centimeter i natt og i morgen ettermiddag.

— Vinden vil minke av i natt, og i morgen er det varslet mye nedbør, med muligheter for skred i fjellområdene, sier Thaule.

Det er sterk vind på hele Vestlandet i kveld. NRK melder om en buss som blåste av veien i Breidalen i Sogn og Fjordane i 17-tiden. Ingen ble skadet, og etter to timer ble bussen hjulpet opp på veien igjen av en kranbil.

TRAFIKKPROBLEMER: - Det er flere kilometer kø i hver retning, sier tipseren som sendte oss dette bildet.