— Det er en stor sjanse for at det er tung snø som har revet ned ledninger. Det har ikke vært tordenvær her, men vi har hatt snø i hele natt. Det er null grader og det snør fortsatt våt og tung snø,sier Vangdal.

Vanskelig feilsøk

Ti transformatorer er slått ut og alt tilgjengelig mannskap fra Kvam Kraftverk AS vasser nå i tung, vår snø for å finne alle feilene.

— Det er en tung jobb. Vi har funnet noen feil og rettet dem opp, men fortsatt er det en feil vi ikke har funnet, sier Hans- Bertil Vangdal, montørformann i Kvam Kraftverk AS.

Strømmen gikk i 03.30-tiden natt til mandag og har rammet Samnanger Skisenter, Eikedalen Skisenter og hele hytteområdet i Furudalen.

— Noen steder kan vi bruke snøscooter, men flere steder må vi ta oss frem til fots i åtti centimeter tung, våt snø. Det er meget tungt for dem som er ute, bare å forflytte seg. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Vi skal få det opp så snart vi kan, men utfordringen nå er å finne felilen, sier Vangdal.

Ikke så ille som i fjor

Morten Garen er daglig leder i Kvam Security, som driver snørydding og vakthold for hytteeiere på Kvamskogen. Han er ikke bekymret for hyttene foreløpig.

— Det er heldigvis ikke minusgrader i dag, så det er ikke noe frosttrussel i dag og sikkert ikke i morgen. Men får vi frost vil situasjonen endre seg. I fjor på denne tiden var det 20 grader kaldere, så foreløpig går det greit.

Han er heller ikke bekymret for at snømengden skal lage problemer for hytteeierne.

— Vi skal opp å ta av et hyttetak nå og møke snø, men det er ingen grunn til å bekymre seg ennå. I fjor på denne tiden var det dobbelt så mye snø også, men da var det jo mye, sier Garen.

Det har snødd i hele natt og det snør fortsatt på Kvamskogen.

Syng ut om hvordan været er der du er nå!

FEILSØK: Kvam Kraftverk er ute med alt tilgjengelig mannskap for å finne strømfeilen.
ROLF KNUTSEN
Tung snø har falt i hele natt i Furudalen.
ROLF KNUTSEN