Klokken 11.20 slo politi og brannvesen full alarm. Da kom meldingen om at det røykte kraftig fra en buss inne i tunnelen under Haukeland universitetssykehus.

De 12 passasjerene kom seg trygt ut av bussen, og ingen av dem er alvorlig skadet.

Sjåføren pustet inn røyk

Bussjåføren ble imidlertid fraktet til legevakten med moderate røykskader.

TAUET BORT: Like før klokken 12 onsdag ble den havarerte bussen tauet ut av tunnelen. 12 passasjerer og sjåføren slapp fra røykutviklingen uten alvorlige skader.
Ørjan Torheim

— Han oppholdt seg så lenge i fareområdet at vi ville ha ham til en legesjekk, sier Bjørn Træen, innsatsleder i politiet.Årsaken til at bussjåføren ble igjen i den røykfylte tunnelen, var at han prøvde å hjelpe utrykningsmannskapene. Han var noe tungpustet etter hendelsen, men så ellers ut til å være i god form.

Også en passasjer fikk moderate røykskader, ifølge politiet.

Klokken 11.30 kom melding om at brannen er slokket. Tunnelen ble delvis åpnet igjen klokken 11.43, og fra klokken 12 var det igjen fri ferdsel.

— Det var røykutvikling, uvisst av hvilken årsak, sier Træen.

Bussen er tauet bort. Årsaken til den kraftige røykutviklingen er i skrivende stund ikke kjent.

Blomsterselger dirigerte trafikken

Roald Lie er medeier i blomsterbutikken som ligger bare noen meter fra Haukelandstunnelen. Han kom til med en gang under bussdramaet, og gjorde det han kunne før brann og politi kom til stedet.

— Jeg og en kollega gikk ut for å få busser til å stoppe i busslommen og dirigere biler bort fra tunnelen. Det var så mye røyk at de ikke kunne kjøre inn der, forteller Lie til bt.no.

Først trodde han det var en minibuss med rullestolrampe som hadde problemer.

— Det var den bilen vi så i røyken der inne. Jeg oppfattet det uansett ikke som veldig dramatisk. Det var ikke brann, bare røyk. Etter hva jeg hørte på stedet her, dreide det seg om varmgang i bremsene, sier Lie.

Bussjåføren og de tolv passasjerene så han ingenting til, fordi de gikk ut på andre siden av tunnelen.

HJALP TIL: Blomsterselger Roald Lie dirigerte trafikken før utrykningsmannskapene kom frem.
Ørjan Torheim