INGUNN RØREN ingunn.roren@bergens-tidende.no

Begge bilene ble fullstendig smadret i den kraftige kollisjonen.

Inne i den ene bilen satt en to år gammel gutt og hans far. Takket være et solid barnesete, kunne brannvesenet løfte ut en vettskremt, men nærmest uskadet, toåring fra bilvraket. Barnet er lagt inn på Haukeland sykehus til kontroll. Politiet hentet etter kort tid guttens mor, som ble kjørt til Haukeland for å være hos sønnen sin.

Guttens far og mannen som satt i den andre bilen satt fullstendig fastklemt i hver sin bil, men brannvesenet fikk klippet dem løs etter cirka ti minutter.

Faren (30) fikk mindre kvestelser. Tilstanden hans var tirsdag kveld lettere skadet og stabil. Sjåføren av den andre bilen, en 40 år gammel mann, fikk bruddskader i kollisjonen. Han ble tirsdag kveld operert på Haukeland sykehus. Tilstanden hans er stabil, og han er ikke alvorlig skadet.

– Det var rundt null grader, men ikke spesielt glatt da ulykken skjedde. Foreløpig vet vi ikke hva som er årsaken til ulykken, men det ser ut til at en av bilene har kommet over i motgående kjørefelt, sier lensmannsbetjent Harald Vindheim ved Arna og Åsane politistasjon.

Faren og den lille gutten kom kjørende fra Arna, mens den andre bilen kom fra Åsane. Ulykken skjedde i 80-sonen ved Gaupåsvannet.

Ulykken skjedde klokken 16.16. Veien var stengt til klokken 17.33. Det var lange køer på begge sider av ulykkesstedet, men trafikken løste seg greit opp da bilvrakene ble fjernet.

Senest på 17. mai i fjor skjedde det en ulykke på nøyaktig samme sted.

Det ble tatt rutinemessig blodprøve av en av bilførerne, men det er ifølge politiet ikke mistanke om promillekjøring.

FASTKLEMT: To menn menn måtte skjæres løs av brannvesenet etter kollisjonen på Gaupås tirsdag kveld.