Se btv-bilder!

Eksplosjonen skjedde i en kjeller i Kirsten Flagstads vei. Det skal ha vært fem personer i huset, deriblant tre barn i alderen fem til elleve år. En 37 år gammel mann er sendt til Haukeland universitetssykehus med brannskader.

Tilstanden til 37-åringen er alvorlig men stabil. Mannen er operert for skadene, og ligger nå til behandling ved brannskadeavsnittet på Haukeland. Han skal ha fått tredje grads forbrenning i ulykken.

Naboer i Kirsten Flagstads vei våknet av et enormt smell ved 6.30-tiden i morges.

— Hele husrekken ristet, sier nabo Jonny Romslo.

Da politiet og brannvesenet tok seg inn i huset, fant de restene av et spritapparat for hjemmebrenning. Det bekrefter fungerende stasjonssjef Per Helge Iversen ved Fyllingsdalen politistasjon.

— Det er nokså åpenbart hva som har skjedd. Åstedet vil bli sikret til vi kommer i gang med etterforskningen, sier Iversen.

Han legger til at ingen foreløpig er siktet i saken, men at forholdet etterforskes som en straffesak.

Vinduer blåst ut

Bengt Aspevik bor to hus bortenfor brannstedet, men både hørte og merket eksplosjonen tydelig.

— Jeg gikk ut med en gang, og løp bort til huset der det smalt, sier han.

— Det brant i kjelleren. Det var flere folk som hjalp til. Vi knuste kjellervinduet og slukket flammene med pulverapparat og en vannslange.

— Brannen var liten, men smellet var helt enormt. Hele husrekken ristet, sier Aspevik til bt.no.

Kjøkkenvinduet i rekkehuset ble blåst ut av den kraftige eksplosjonen.

— Trykkbølgen har gjort store ødeleggelser. Innvendige vegger er flyttet, vinduer er blåst ut og ytterveggen har fått en bulk. Hele huset er preget av eksplosjonen, sier brannsjef Helge Eidsnes, som var på stedet.

Ved 7-tiden meldte brannvesenet at brannen i rekkehuset var slokket.

— Vi vil gjennomføre tekniske undersøkelser og avhør og etterforske brannen på vanlig måte, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

FOTO: ARNE NILSEN