– Det brenner hos et bilopprettningsfirma på Straume. I utgangspunktet var det en større varebil som brant, men nå har brannen spredd seg til bygningen, sa Tor Atle Instebø i Bergen Brannvesen til bt.no tidligere i ettermiddag.

Se video

Det var industribygningen der Sartor Biloppretting holder til, som stod i full fyr. Politiet ba tidligere folk trekke seg unna, av frykt for at det kunne være gassbeholdere på stedet. Brannen ble meldt klokken 15.49.

Evakuering

Hele parkeringsplassen ved OBS ble evakuert. Det skal ikke ha befunnet seg folk i bygningen. Det var kraftig røykutvikling på stedet. Også de nærmeste bolighusene ble evakuert.

Klokken 16.30 hadde mannskaper fra brannvesenet tatt seg opp på taket for å slukke, melder bt.nos journalist på stedet. Fire minutter senere ble det meldt at brannen var slukket.

– Vi fikk brannen raskt under kontroll, og kunne starte etterslukking. Gassbeholderne fikk vi veldig fort kontroll over. På den ene siden stod det beholdere med sveisegass, og på den andre siden var det noen propanflasker som også ble brakt ut av bygget, sier varabrannsjef Karl Otto Nesdal i Bergen Brannvesen til BTV.

Senere kunne brigadeleder Edmund Frantsen opplyse at to biler ble totalskadet i brannen og to kontorbrakker som sto utenfor verkstedet helt utbrent. I tillegg fikk en truck og en tredje bil skader i brannen.

— Det var et inferno da det sto på som verst, og det tok litt tid å få kontroll på. Men skadene i hoveddelen av verkstedet var begrenset til røykskader og noe vannskader, forteller han.

Brannen skal ha spredd seg fra en lastebil til bygningen.
Ben-Erik Ness
Brannen startet i denne lastebilen.
ANNGUNN LANDRO (MMS)
Brannvesenet tok seg etter hvert opp på taket på bygningen.
RUNE BERENTSEN