En halv time etter at fiskehandler Ragnar Fjellskog fikk levert ni kasser krabber lørdag, var han nesten utsolgt.

— Vi selger tre til fire ganger mer krabber enn tidligere i sommer. Folk var veldig skeptiske før og omsetningen var svært lav, sier Fjellskog til BT.

Etter meldinger i fjor sommer om algegift i krabber, sank slaget kraftig. Dette til tross for at det aldri ble påvist at Vestlandets krabber var giftige.

— Det er trygt å spise krabber i hele Norge, forsikret Per Atle Rosness ved Statens næringsmiddeltilsyn på fredag. Og lørdag var det lange køer ved krabbekummene på Torget.

Arne Petter Sandbo kjøpte en pose full av krabber sammen med Mette Nordstrøm og sønnen Stefan Sandbo.

— Nei, vi er ikke redd for å bli forgiftet. Vi har aldri hatt problemer og er ikke redde for å kjøpe her på Torget. Hadde de solgt noe giftig hadde de bare ødelagt for seg selv, mener Sandbo.

I måneder uten «r» skal krabbene være best. Nå har de middels mengde med kjøtt, mener både forhandlere og kunder ved de fulle fiskekummene på Torget.

— Og så er det koselig å spise krabbe lenge utover kvelden med en flaske hvitvin til. Det er veldig sosialt, sa Mette Nordstrøm og Arne Petter Sandbo før de dro hjem og kokte klør.

IKKE I KRABBEFART: Massimo Toffoletto og Marta Faraloni solgte kasse på kasse med krabber på Torget lørdag. Kundene er ikke lenger bekymret for forgiftning.<p/> PAUL S. AMUNDSEN (foto)