— Det finnes ikke snillere krabbe enn meg, hahahaha, brummer Krabbekrølle og peker med de store klørne sine.

Ulkene hans har fanget Flyndrefrøken Fin, og nå vil krabben gifte seg med henne.

  • Jeg vil heller dø!, sier frøkenen bestemt.

Hun er nemlig prinsesse, og ikke interessert i å flytte inn i noe krabbeskall. Men så kommer Flyndrefanten. Kanskje blir det orden på sakene da?

Det kan du få vite mandag. Da har Krabatene premiere på Ingebrigt Daviks «Det hende i Taremareby» på Akvariet. De spiller stykket som dukketeater, og de fire svartkledde skuespillerne har 17 roller å holde styr på. De kryper under kulissene, bytter dukker og dialekter.

Irene Ahnell er skuespiller og leder for Krabatene. Hun leier inn skuespillere etter behov, og i «Det hende i Taremareby» er Andreas Holt, Gard Frostad Knudstad og Linda Prestegård med. Linda har også laget alle dukkene, og Knut Elvik har regi.

Ensemblet har ikke spilt Taremareby tidligere, men hadde dansende pingvinsirkus på Akvariet i sommer og fremførte «Jakten på juleskurken» i Logen i fjor.

— Kinosalen på Akvariet er et flott sted å ha teater. Krabatene har inngått et treårig samarbeid med Akvariet, og senere i høst skal vi vise Roald Dahls «Den kjempestore krokodillen» mens krokodillene blir matet, forteller Irene.

Men fra i dag er det altså krabber og flyndrer som er i fokus. Planen er at stykket skal spilles i tre uker.

— Men vi spiller så lenge folk vil komme og se, sier Irene Ahnell.

- JEG VIL IKKE: - Jeg vil heller dø en å være gift med deg, sier Flyndrefrøken Fin. FOTO: KNUT STRAND