• Så langt har vi ingen grunn til å henge med hodet, sa fylkesordfører Gisle Handeland (Ap) da 26 prosent av stemmene var talt opp.

— Med 22,1 prosent ligger vi godt over den siste meningsmålingen i Bergens Tidende, fortsatte Handeland.

At Arbeiderpartiet på det tidspunkt hadde gått tilbake med 3,5 prosent i forhold til 1999, tok Handeland med fatning. Å dømme etter meningsmålingene, kunne det vært mye verre.

Situasjonen tidlig på kvelden var slik som prognosene har vist lenge, nemlig at Kristelig Folkeparti lå på vippen, og dermed i en posisjon der partiet kan velge om flertallet skal ligge på høyresiden eller på venstresiden i det nye fylkestinget.

Partiet lå på 8,6 prosent, mot 13,4 ved valget for fire år siden, men det var tross alt en fremgang, det også, i forhold til meningsmålingene.

Med henholdsvis 20,8 og 20,4 prosent av stemmene hadde Høyre og Fremskrittspartiet til sammen 24 mandater tidlig på kvelden, mens KrF med sine 5 kunne sikre et flertall til høyre med 29 av i alt 57 fylkestingsmandater.

På den andre siden hadde venstresiden og sentrum i alt 32 mandater så langt i opptellingen. Men stemmene fra Bergen var på dette tidspunkt ennå ikke lagt i vektskålen.

Sosialistisk Venstreparti så ut til å holde, i hvert fall et stykke på vei, hva meningsmålingene hadde lovet, og hadde gått frem 2,8 prosent til 10,9. Det ga seks mandater.

Senterpartiet gikk litt tilbake, og lå med 4 mandater, mens RV holdt stillingen med 2 mandater klokken 22.30.