HANS K. MJELVA

Byrådet har provosert mange med sitt forslag om at tallet på ansatte i barnehagenes småbarnsavdelinger skal reduseres fra tre voksne pr. niende barn til to voksne pr. syvende barn.

Søndag gikk foreldre og barnehageansatte i fakkeltog mot forslaget til ny barnehageplan for Bergen, og i forrige uke snudde Arbeiderpartiet og gikk imot forslaget.

Nå vurderer byrådspartiet KrF å gjøre det samme.

— Dette er en sak KrF har valgt å debattere. Vi vil bruke tiden frem til neste bystyremøte før vi kommer med en endelig konklusjon, sier gruppeleder og varaordfører Kristian Helland.

Han sier de luftet saken under budsjettforhandlingene med Frp tidligere i høst, men at de av praktiske årsaker valgte å vente til barnehageplanen skal vedtas på bystyrets første møte i februar.

Partiet er spesielt skeptisk til å innføre en lavere bemanning i de mindre barnehagene.

— Er det to voksne på syv barn er det veldig sårbart. Det skal lite til for at en voksen sitter med seks-syv barn, sier han, og åpner dermed for et kompromiss om der bare små barnehager blir skjermet.

Reformen skal spare kommunen for ni millioner kroner, en innsparing som allerede er bakt inn i neste års bybudsjett.

Selv om KrF skulle gå imot planen, vil det likevel ikke være flertall mot uten at Frp blir med. De har ennå ikke bestemt seg.