KrFs gruppeleder Kristian Helland var i går fortsatt irritert på måten flertallet i byrådet (Ap, H, Frp, Pensjonistpartiet og Demokratene) trumfet igjennom 310 nye parkeringsplasser i Klostergarasjen fra 1. juni. Nå vil han at fylkesmannen skal gjennomføre en såkalt lovlighetskontroll av vedtaket.

— Vi lurer på om det er lovlig å endre trafikksituasjonen i sentrum så radikalt uten at det foreligger en sak som belyser konsekvensene. Det er heller ikke innhentet uttalelser fra naboer og andre som blir berørt, sier Helland.

Det var Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ruth Grung som la frem forslaget til merknad i en sak som egentlig dreide seg om kommunen skulle benytte seg av sin opsjon og kjøpe flere aksjer i Klostergarasjen AS.

— Hva synes du om at Ap kjører frem en slik sak?

— Kan jeg få slippe å svare på det? spør Helland, men fortsetter:

— Merknaden hadde ikke naturlig sammenheng med saken som ble behandlet.

Men det er ikke bare Ap Helland er skuffet over. Han medgir at saken skaper konflikt innad i byrådet.

— Det kom veldig overrumplende på oss at det største partiet i et samarbeidsbyråd støtter noe slikt, sier Helland.

Det er ikke første gang Høyre stemmer imot synspunktene til byråd Lisbeth Iversen (KrF) i bystyret. I september skrev BT at det tilsvarende hadde skjedd 26 ganger i løpet av fire komitémøter. Da krevde KrF og Helland skjerping. Nå vil han ha et nytt møte med Høyre.

— Dette er en lei sak, men det er ikke aktuelt å gå ut av byrådet. Vi er ikke der. Men vi må sette oss ned og snakke ut om denne episoden, sier han.