Stolt-Nielsen sier byrådspartiene nå må i hastemøter.

— KrF hadde gitt uttrykk for at de ønsket å ta dissens i bybanesaken, det ble innvilget. Så har KrF nå i ettertid kommet til at de også vil stille gruppen fritt i bystyrebehandlingen. Det tar jeg til etterretning. Men det vil medføre at vi som byrådspartier vil måtte sette oss ned i løpet av relativt kort tid, og se på hvilke løsninger det er mulig å få til, sier Stolt-Nielsen.

- Hva mener du med det?

— Jeg mener akkurat det. Vi skal sette oss ned, og se på hvilke løsninger det er mulig å få til som oppfyller målet vi alle sammen har: Å sikre helhetlig utbygging av Bybanen. Akkurat hva den løsningen skal innebære, ønsker jeg ikke å gå videre inn på nå. Vi trenger tid til å finne ut hvordan vi skal håndtere den situasjonen som nå er oppstått.

Må vurdere KrF

- Kan KrF fortsette i byråd?

— Det vil være en del av vurderingen som vi gjør. Vi samarbeider godt med både KrF og Frp, og har mye ugjort. Men det er klart at vi har behov for å sette oss ned og snakke om situasjonen som nå har oppstått, sier Stolt-Nielsen.

- Hadde KrF lovet å stemme for tunnelløsningen i bystyret?

— Jeg vil ikke gå inn på de drøftinger som finner sted i en byrådskonferanse.

- Men Dag Skansen kaller det et løftebrudd.

— Javel. Men jeg har ikke noe ønske om å kommentere det ytterligere.

Snuoperasjon

KrFs gruppeleder Marita Moltu ga i formiddag byrådslederen beskjed om at KrF ikke kommer til å stemme for en tunnelløsning for Bybanen når saken er oppe i bystyret.

Partiet er ivrige Bryggen-tilhengere, og har fått ta dissens på saken i byråd. BT skrev tidligere i uken at partiet likevel hadde gått med på å stemme for tunnelløsningen subsidiert i bystyret, etter en symbolsk avstemning der de skulle stemme for Bryggen.

— Gruppen vår er er helt klart at på at vi ikke vil stemme subsidiert på en tunnelløsning i sentrum. Så det gjør vi ikke. Vi må forholde oss til det vi tidligere har sagt om Bybanen gjennom sentrum. Vi har en byråd som har gått av på dette, og det ville vært veldig vanskelig for oss å stemme for en løsning som ikke inkluderer en samlet faglig anbefaling, sier Moltu i dag.

Diskuter saken under: