Se videointervju øverst!

Det skriver de i en pressemelding sendt ut tirsdag kveld:

«KrF har i kveld meldt byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen at partiet ikke lenger kan være en del av dagens byråd i Bergen. Bybanen har vært en av KrFs aller viktigste saker, og dagens bystyremøte tvinger således frem denne konklusjonen»

Brøt avtalen

Partiet viser til at byrådspartiene gjennom flere runder med forhandlinger hadde kommet frem til en avtale om Bybanen.

UTE: KrF informerer om at de trekker seg fra byrådet etter bybanevedtaket i bystyret.
ØRJAN DEISZ

«Likevel valgte halvparten av representantene til Høyre og Frp å bryte avtalen når bystyret i Bergen i dag behandlet trasevalget for bybanen mellom sentrum og Åsane» skriver de i pressemeldingen.— Først har vår egen fagbyråd, Filip Rygg vært nødt til å trekke seg. Så fikk KrF en avtale som holdt døren åpen for en løsning i sentrum som alle faginstanser støttet. Nå har de to andre byrådspartiene valgt bort den avtalen de selv inngikk, det kan vi bare beklage, sier gruppeleder i KrF, Marita Moltu.

Har støttet banen

Sosialbyråd Dag Inge Ulstein påpeker at KrF har vært med og regulert, finansiert og bygget alle deler av dagens bybane, først gjennom Lisbeth Iversen, deretter med Filip Rygg.

— For KrF var det en avgjørende seier at vi i byrådsforhandlingene i 2011 fikk gjennomslag sammenhengende regulering og bygging av bybanen også fremover. Nå er saken satt i spill og KrF tvinges således ut av byrådet.

Overraskende at de går

Gruppeleder for Høyre, Dag Skansen, sier det er beklagelig at KrF trekker seg.

— Jeg er egentlig litt overrasket.

- Så du for deg at dette ble utfallet?

— KrF skisserte at det kunne bli utfallet, så det var vi klar over. Men det er rart at dette står om et lite punkt. Et punkt som uansett følger vedtaket om banetrasé.

Diskuter saken under: