En av de siste dagene, sannsynligvis natt til i går, er skulpturen blitt revet eller brukket rett av sokkelen. Skulpturen, som er støpt i bronse, er 1,12 meter høy, veier rundt 50 kilo og har navnet «Kvinnestudie».

— Det er helt vanvittig at en skulptur som er plassert i en park for at alle skal nyte godt av den blir stjålet av noen som sannsynligvis kun tenker på egen vinning, sier styreleder i Grethe og Sofus Madsens Stiftelse, Bjørn Arne Olsen.

Festet med bolter

Tyveriet ble oppdaget onsdag morgen av en ansatt i Bergen kommune. Han meldte straks fra til Bjørn Arne Olsen, som igjen kontaktet politiet.

— Skulpturen var festet med stålbolter. Det kan ikke ha vært enkelt å fjerne den, så mye tyder på at tyveriet er planlagt, sier Bjørn Arne Olsen.

Han håper innstendig at den nakne kvinnen med runde former og senket blikk ikke er ødelagt.

— Jeg håper vi kan få den uskadet igjen. Sinnataggen kom jo til rette da den ble stjålet i Oslo sist, sier Olsen.

Verd 100.000 kroner

Sofus Madsen (1881-1977) laget kvinneskulpturen i 1930. I fjor ble skulpturen støpt i bronse og utplassert i Sofus Madsens skulpturpark ved Kanonhaugen på Landås. Skulpturparken ble åpnet for ett år siden, som en del av Sofus Madsens Skulpturmuseum. Kvinnefiguren er foreløpig den eneste skulpturen som er plassert ut i parken. Hensikten har hele tiden vært å pynte parken med enda flere skulpturer. Nå er Bjørn Arne Olsen i tvil om det kommer til å skje.

— Nå må vi revurdere dette, sier han til Bergens Tidende.

Stiftelsen har arbeidet i flere år for å få opprettet skulpturparken.

— Derfor er det som nå er skjedd så ergerlig. Vi har brukt både tid og penger på dette, sier Bjørn Arne Olsen.

Han regner med at verdien på skulpturen er rundt 100.000 kroner.

Resultatløs leting

Flere personer lette i går etter skulpturen i området rundt parken - uten resultat. Parken er utstyrt med benker, og er ifølge Olsen et yndet treffsted for folk som bor i området. Parken er ikke gjerdet inne på noen måte, og er derfor tilgjengelig for offentligheten døgnet rundt.