— Jeg hadde litt dårlig tid. Alle de andre studentene hadde prosjektene sine klare. Mens jeg ikke helt greide å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre, sier bachelorstudenten fra Kunsthøyskolen i Bergen.

— Ideen fikk jeg da jeg satt og bladde i en stoffprøvebok. Kanskje kunne jeg lage et møbel som en åpen bok, tenkte jeg. Og slik ble det, forteller Synnøve Hildre.

Så har også møblet fått navnet «Book», og er en del av en større utstilling flere bergensstudenter fra Kunsthøyskolen viste i Stockholm denne uken.

Når det aller ypperste av skandinavisk design vises på ett brett, som i Stockholm, skal det noe til å fange oppmerksomheten. Men da BT besøkte messen onsdag, var en jevn strøm av skuelystne hele dagen innom standen til de unge bergensdesignerne generelt, og Hildres «Book» spesielt.

«Boken» er et såkalt flerbruksmøbel, som både kan fungere som sofa, stol og bord - alt etter hvordan du bruker det. Rammen er laget av massiv eik - noe som også gjenspeiler en generell trend i materialbruk i skandinavisk design for tiden. «Bokbladene» består av doble, vatterte ullstoffer fra Innvik Sellgren, som tør være godt kjent for sine høykvalitets møbelstoff. Med ni ulike farger, kan du bla deg frem til den fargen som til enhver tid passer humøret - eller omgivelsene, og skape variasjoner både i hvilestillingen, eller tilpasse møblet til de andre fargene som eventuelt måtte matche av interiøret.

— Jeg tenker meg markedet for et slikt møbel i retning av unge, nyetablerte, som tenker litt ukonvensjonelt når de skal møblere en leilighet, sier Hildre.

— At benken, eller sjeselongen om du vil kalle den det, også fungerer som et sosialt møbel, synes jeg gir den en ekstra verdi.

Foreløpig har Hildre ikke funnet noen produsent for «Book», men håper selvfølgelig at den skal bli mer enn en prototype. Interessen den vakte under møbelmessen kan tyde på at den snart vil komme til en møbelbutikk nær deg, men neppe innenfor de store mainstream møbelkjedenes sortiment.