En rekke bankfilialer i hele bergensområdet er i perioden juni til august i år rundlurt av 22-åringen, som har fått med seg til sammen 150.000 kroner. Enkeltuttakene har vært fra 2000 kroner og opp til 50.000.

Hos SpareBank 1 Vest på kjøpesenteret Oasen i Fyllingsdalen endte raidet på fredag, idet han ville ha ut 9000 kroner.

100.000 fra Sparebanken vest

— Vedkommende har prøvd seg tidligere, og ble gjenkjent av vårt personale. Sånn sett er det hyggelig at rutinene fungerer, sier informasjonssjef Christine Wigand i Sparebanken vest.

Banken overleverte ti saker til politiet i dag, der banken mener 22-åringen har svindlet for til sammen 100.000 kroner. Ingen av kundene taper noe.

— Dette er bankens problem, og ikke kundenes, sier Wigand.

I Midhordland tingrett i dag ble 22-åringen varetektsfengslet for fire uker, siktet for bedrageri og dokumentforfalskning.

— Vi har avdekket rundt 16 gjennomførte bedragerier og fire forsøk. Om det dukker opp flere saker vil tiden vise. Men ut ifra vår erfaring vil det kunne skje, sier politiinspektør Anders Johnsen.

- Har gjort opp gjeld

Til politiet skal 22-åringen ha forklart at han ble truet på livet av kreditorer, som ville ha tilbakebetalt narkogjeld. Mannen skal ha blitt truet på livet, og blitt tvunget til å bruke stjålne bank- og førerkort han fikk tildelt.

22-åringens forsvarer, Stein Erik Ottesen, mener fengslingen av hans klient er unødvendig.

— Han har gjort opp sin gjeld med de aktuelle miljøene, og vil begynne på skole, sier advokaten.