Fredag ettermiddag står køene nok en gang gjennom hele avgangshallen på Flesland. Passasjerer har de siste årene blitt vant med lengre og lengre køer for å komme gjennom sikkerhetskontrollen.

— Kombinasjonen av helgetrafikk og forretningsreiser gjør at det er veldig mye folk ute og reiser, og vi har dessverre den plassen vi har, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

50 prosent flere gjennom

Nå lover han at det snart skal bli bedre.

— I november starter vi opp et prosjekt som skal stå ferdig i mai neste år. Vi bygger et bygg på forsiden av terminalen som inneholder innsjekking nede og trapper opp til sikkerhetssluser i andre etasje, sier han.

Flaskehalsen på Flesland er sikkerhetskontrollen. I dag klarer de maksimalt 1200 passasjerer per time. Den nye sikkerhetsslusen som kommer i mai vil øke kapasiteten med ytterligere 500-600 passasjerer.

Tross utvidelsen kan ikke lufthavnsjefen love et køfritt Flesland.

— Det er vanskelig å si noe nøyaktig om køene, men dette vil hjelpe betraktelig på situasjonen, sier han.

Ny terminal i 2017

Sikkerhetskontrollen i nybygget er midlertidig, men selve bygget skal fungere som bindeledd til den nye terminalbygningen som er under bygging. Den skal etter planen stå ferdig i 2017.

Nybygget blir 78.000 kvadratmeter. Dagens terminalbygg er til sammenlikning bare 22.000 kvadratmeter, og det skal brukes i tillegg til den nye terminalen.

Her kan du se hvor lang køen er akkurat nå.